Έτοιμο το ιατρείο του αεροδρομίου Πάρου

Έτοιμο το ιατρείο του αεροδρομίου Πάρου

Ένα δημοσίευμα σε ηλεκτρονική ενημερωτική σελίδα των Αθηνών, μόλις δύο μέρες έπειτα από τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου Πάρου, έφερε τελικά ό,τι χρειάζεται για να είναι λειτουργικό το ιατρείο στο αεροδρόμιο.

Ο αερολιμενάρχης Πάρου, κ. Κώστας Λεοντίδης, έγραψε για το τι συνέβη και τα όσα προηγήθηκαν:

«Ένα βιαστικό «ρεπορτάζ» από ένα ηλεκτρονικό blog, λίγες μόλις ημέρες από την ημέρα των εγκαινίων του νέου αερολιμένα, ήταν η αφορμή για να δείξουν κάποιοι άνθρωποι, ένα ίδρυμα, την ευαισθησία τους στα θέματα της υγείας, για μία ακόμη φορά.

Για να μη μακρηγορώ, το ρεπορτάζ αυτό, με φωτογραφίες και κάποια σχόλια καυτηρίασε, πως ο νέος αερολιμένας έχει χώρο για πρώτες βοήθειες, αλλά… ο χώρος αυτός είναι άδειος. Και ήταν κατά κάποιο τρόπο σωστό.

Λέω βιαστικό όμως, διότι φαρμακείο μεν υπήρχε πάντα στον αερολιμένα, πλην όμως, πριν καν μάθουμε οι ίδιοι τους χώρους μας, πριν καν μάθουμε να περπατάμε εκεί μέσα, το άρθρο αυτό μας κατακεραύνωσε, αφού δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε κάποια κίνηση, πλην του να λειτουργήσουμε το αεροδρόμιο, όσο πιο καλά μπορούσαμε. Για άλλα θέματα, του ρεπορτάζ, όπως παρατημένα πράγματα κλπ. δεν σχολιάζω, ήταν απλά ανυπόστατα, όπως και για… ιώδιο, οινόπνευμα και βαμβάκι που… τυχαία… είχε κάποιος αστυνομικός…Απλά δεν συνέβη.

Για το ιατρείο Α’ βοηθειών, όμως τώρα, με τη συνδρομή του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου, ο χώρος αυτός εξοπλίστηκε, όχι μόνο με, επί πλέον, φαρμακευτικό υλικό, αλλά και με άλλο εξοπλισμό, όπως κρεβάτι εξέτασης, ειδικό τραπεζίδιο, πιεσόμετρο, απινιδωτή. Πολλοί θα πουν: και γιατρός; Πέραν του ότι το θέμα γιατρού αφορά το υπουργείο Υγείας, ένα γιατρός μεταξύ των επιβατών, μπορεί να υπάρξει… ένας απινιδωτής όμως ή ένα πιεσόμετρο δύσκολα… Υπάρχει δε και η πρόθεση για σεμινάριο, σχετικό με πρώτες βοήθειες στο προσωπικό! Ας θυμηθούμε άλλωστε όλοι κάποια από τις ανακοινώσεις όταν ταξιδεύουμε με το καράβι… Αν υπάρχει γιατρός στο πλοίο να το δηλώσει κλπ…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα στον Αύγουστο έτρεξαν, προκειμένου να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Στη πρόεδρο του ιδρύματος κ. Νάνσυ Κεσκινίδη, στον Ευριπίδη τον Ακάλεστο, στο γιατρό Παντελή Μεσσαρόπουλο, που πολλοί θα τον θυμούνται από τη θητεία του στο Κ.Υ. Πάρου, αλλά και όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ αυτό το θέμα. H προσπάθεια πια, πρέπει ενταθεί στο να φέρουμε ξανά το ασθενοφόρο αεροπλάνο στο νησί, όπως πολύ εύστοχα, πριν μέρες, ανέφερε σε δικό του σχόλιο ο φίλος όλων μας πατήρ Στυλιανός. Σας ευχαριστώ και πάλι».

fileleutheros.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κυκλάδες: Ταχύπλοα από τον Ιούλιο αλλά... περιορισμένα