Εισαγγελέα, δράστες, Φωτιάς, Αγκαθωπές, συλληψη

Στον Εισαγγελέα οι δράστες της Φωτιάς στις Αγκαθωπές (Video)

Το κλιμάκιο του Ανακριτικού τμήματος της Π.Υ Ερμούπολης, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, την 7-8-2014 και περί ώρα 03:00 πραγματοποίησαν τέσσερις συλλήψεις εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και οι άλλοι δύο (Ρ.Ι και Σ.Μ ετών 50 και 48 αντίστοιχα) όπου και ομολόγησαν τις πράξεις τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.


Οι προαναφερόμενοι κρατούνται στο Α.Τ Ερμούπολης και στην συνέχεια θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Σύρου στις 17:45 το απόγευμα.

Στις 06:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε, η μεταγωγή των δραστών, από το πίσω μέρος της Πυροσβεστικής στην Αστυνομία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΗΡΕΣΊΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΘΩΠΕΣ

Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης εκδηλώθηκε λίγο πριν της 22:09 χθες, από ρίψη φωτοβολίδων-βεγγαλικών που έριξαν ιδιώτες μέσα από τις βάρκες τους, κατά την διάρκεια του Πανηγυριού ( Γιορτή της Πεζότρατας ) που έλαβε χώρα στις Αγκαθωπές της Νήσου Σύρου  και εξαπλώθηκε γρήγορα στην περιοχή του Κόμητου και των Τριών Λαγγονίων και κατέκαψε χορτολιβαδική  έκταση 450 στρ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με είκοσι (20)  πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα υδροφόρα οχήματα, καθώς και δύο υδροφόρων του Δήμου και μία ιδιωτική.

Οι Πυροσβέστες για περισσότερες από 4 ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες  όπου και κατάφεραν  να τις θέσουν υπό  μερικό έλεγχο. Τον επιχειρησιακό συντονισμό  των δυνάμεων είχε  ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης, με την  άμεση συνεργασία του  Αν.Διοικητή  Πυραγού Σκόνδρα Δημητρίου και του Πυραγού Ιάκωβου Τζώρτζη και όλων των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της Π.Υ. Ερμούπολης όπου συντέλεσαν σε αυτή την πυροσβεστική επιχείρηση.

Σημαντική και καταλυτική ήταν η προσπάθεια στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από τους κατοίκους, πολίτες, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ΕΛ.ΑΣ καθώς και των Σύλλογο Κυνηγών, που με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, υπήρξε το επιθυμείτο αποτέλεσμα.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Δήμου Σύρου Ερμούπολης με τον Δήμαρχο Κο Μαραγκό και τον Αντιδήμαρχο Κο Βουτσίνο, της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την αποστολή υδροφόρων οχημάτων  καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτριο Νταλαχάνη, όπου απέστειλαν όλα τα υδροφόρα οχήματα. Στο σημείο της πυρκαγιάς παρέμειναν όλο το βράδυ   πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Λόγω της μεγάλης έκτασης του συμβάντος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κο Μαραγκό και τον Αντιδήμαρχο Κο Βουτσίνο ανακοίνωσαν  στους διοργανωτές την διακοπή του τραβήγματος της πεζότρατας.

 

metagogh (2) metagogh_drastes


loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here