“Καμπανάκι” για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου από Καζαντζάκη

"Χωλαίνουν τα έσοδα, αλλά δεν βλέπω να ακολουθούμε ίδια πορεία για τα έξοδα" - "Ο προϋπολογισμός εκτελείται ομαλά" απάντησε ο Δήμαρχος

0

“Καμπανάκι” για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου από Καζαντζάκη

  • “Η λογική λέει ότι όταν δεν εισπράττεις, περιορίζεις τα έξοδα. Αυτό δεν βλέπω να γίνεται” ανέφερε η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

  • “Ο προϋπολογισμός διέπεται από ομαλότητα παρά την δυσκολία που υπάρχει στα έσοδα” απάντησε ο Δήμαρχος

  • Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο με… μπηχτές επί προσωπικού

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης έκρουσε η Μαρία Καζαντζάκη, κατά την συζήτηση του θέματος “Έγκριση ή μη αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Β’ τριμήνου 2016” στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε πως ο προϋπολογισμός έχει αρνητικό πρόσημο, καθώς ενώ υπάρχει δυσκολία στα έσοδα, τα έξοδα… συνεχίζονται.

Τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαμανώλης διέψευσαν τα λεγόμενά της, παραδεχόμενοι μεν την υστέρηση στα έσοδα, αλλά τονίζοντας ότι τα έξοδα γίνονται σε αντιστοιχία με αυτά που εισπράττει ο Δήμος.

Για ακόμη μία φορά ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην κα. Καζαντζάκη και τον κ. Μαραγκό, με μπηχτές και τοποθετήσεις επί προσωπικού.

Πιο αναλυτικά, η Μαρία Καζαντζάκη ανέφερε: “Ο Δήμος δείχνει να χωλαίνει σε εισπραξιμότητα, κάτι που είναι λογικό με τις συνθήκες που επικρατούν. Ωστόσο, δεν βλέπω να ακολουθούμε ίδια πορεία στα έξοδα.

Η λογική λέει ότι όταν δεν εισπράττεις αυτά που θέλεις, τότε περιορίζεις τα έξοδά σου. Αυτό δεν βλέπω να γίνεται, το πρόσημο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι αρνητικό.

Πρέπει να βρούμε λύσεις για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση. Δεν ερχόμαστε εδώ για παρουσιάσεις και ευχολόγια, περιμένω να ακούσω και προτάσεις”.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης τόνισε: “Πολλοί σωτήρες μαζευτήκαμε… Όλοι μας θέλουμε να πάει καλά οικονομικά ο Δήμος μας.

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού διέπεται από ομαλότητα, παρά την δυσκολία που υπάρχει στα έσοδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μας απασχολεί και δεν μας ανησυχεί η δυσκολία στις εισπράξεις.

Ο προϋπολογισμός του Α εξαμήνου διέπεται από εξωστρέφεια και το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Έχει όντως μειωθεί η ρευστότητα του Δήμου, ωστόσο έχουν μειωθεί σημαντικά και οι οφειλές προς τους προμηθευτές του. Τι να κάνουμε δηλαδή, στάση πληρωμών;”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παπαμανώλη: “Τα έσοδα είναι όντως μειωμένα, ωστόσο υπάρχει έλεγχος των εξόδων ώστε να είναι σε αντιστοιχία με αυτά που εισπράττουμε”.

“Αυτά με τα φιλαράκια σας στο… facebook”

Το έντονο ύφος και οι… μπηχτές του κ. Μαραγκού στην απάντησή του, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κα. Καζαντζάκη που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και έδωσε… σκληρή απάντηση: “Προσβολές εγώ δεν ανέχομαι, αυτά εκεί που σας παίρνει με τα φιλιράκια σας στο… facebook”.

Απαντώντας ο δήμαρχος φάνηκε να αναδιπλώνεται, ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here