Η ομάδα Καβάφη «μάγεψε» και το Κίνι!

0
ομάδα Καβάφη, Κίνι

Η ομάδα Καβάφη «μάγεψε» και το Κίνι!

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», η «ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου παρουσίασε οπως μονο εκείνη ξέρει, το κοσμογυρισμένο μουσικοποιητικό αφιέρωμα «Κ.Π. Καβάφης – Απ έξω και τραγουδιστά» στο Ενυδρείο Κινίου.
 
Ίσως το πιο κοσμογυρισμένο μουσικοποιητικό αφιέρωμα έδωσε αύρα Καβάφη στο παραδοσιακό χωριό του Κινίου. Η «Ομάδα Καβάφης», με εμπνευστή τον Μπάμπη Κουλούρα, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από μεγάλη αγάπη προς την ποίηση του Οικουμενικού μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.
Η παράσταση αυτή-αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στο έργο του. Μέχρι σήμερα η «Ομάδα Καβάφης» έχει δώσει περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Το αφιέρωμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αλεξανδρείας, στο Κίνι της Σύρου, Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, Φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, Θέατρο Απόλλων Σύρου, Μέγαρο Τσιροπινά Σύρου, Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, Αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στα Πανεπιστήμια του ΗΑRVARD και του Ελσίνκι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Μέγαρο Μουσικής της Γρανάδα, Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης της Ανδαλουσίας, Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ της Ούμπεδα στην Ανδαλουσία, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, Ιωάννινα, Παρίσι, Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, Ινστιτούτο ΚΥΒΕΛΗ Σύρου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη, Πάτρα, Ηράκλειο, Μήλο, Δήμο Π.Φαλήρου, SYDNEY, ADELAIDE και στο υπαίθριο Θέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης του Ευαγγελιστή Ιωάννη στην Πάτμο. Επόμενοι προορισμοί Λονδίνο, Ιθάκη, Κεφαλονιά, Βερολίνο, Κύπρος, Μελβούρνη, Καμπέρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α.
Ενα όνειρο που συνεχίζει το ταξίδι του και ταξιδεύει χιλιάδες κόσμο…