Φωτιά στο πρώην «Παναγία Τήνου»

0
Φωτιά, Παναγία Τήνου, Λήμνος

Φωτιά στο πρώην «Παναγία Τήνου»

Φωτιά ξέσπασε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Med Star (Πρώην Λήμνος και Παναγία Τήνου) στο λιμάνι της Τρίπολης, στο Λίβανο. Το πλοίο ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Τουρκία, αλλά εκείνη την ώρα το κύριο κατάστρωμα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η φωτιά σύμφωνα με το maritimeherald ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα και γρήγορα επεκτάθηκε στο κατάστρωμα. Η φωτιά έσβησε μετά από ένα 24ωρο προκαλώντας αρκετές ζημιές στο πλοίο.

Ευτυχώς κατά τη διάρκεια του ατυχήματος δεν υπήρχαν επιβάτες στο πλοίο και οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.Η έρευνα για την αιτία του ατυχήματος είναι υπό εξέλιξη.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Med Star (IMO: 7392531) έχει συνολικό μήκος 79.00 m, μορφοποιημένα ακτίνα 12,00 m και μέγιστο βύθισμα 4,30 μ. Το νεκρό βάρος του πλοίου είναι 378 DWT και η ολική χωρητικότητα είναι 1.786 κοχ. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1976 από την Ελληνική Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων Ναυπηγείου στην Αθήνα, Ελλάδα. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Med Star ανήκει και λειτουργεί από την εταιρεία του Λιβάνου Global Management and Trading.

MED_STAR
Πηγή φώτο: nautilia.gr