Σύρος: Το νερό της ντροπής…

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Σύρου από το απαράδεκτης ποιότητας νερό που φτάνει στα σπίτια τους...

1

Σύρος: Το νερό της ντροπής…

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι στις περιοχές Τάλαντα, Μεσσαριά και Πάγος, αλλά περιστασιακά και σε άλλες, με την ποιότητα του νερού του δικτύου ύδρευσης.

Οι εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο μόνο ντροπή και θυμό μπορούν να προκαλέσουν…

“Κίτρινο” νερό, κάκιστης ποιότητας το οποίο ποιος ξέρει τι μπορεί να περιέχει μέσα. το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν, ωστόσο το τελευταίο διάστημα (μήνες) έχει γίνει αρκετά έντονο στις περιοχές που προαναφέραμε.

Οι κάτοικοι είναι δικαίως αγανακτισμένοι και οργισμένοι από αυτή την κατάσταση, καθώς πληρώνουν και μάλιστα με υψηλό κόστος για μία βασική υπηρεσία και αυτό που λαμβάνουν τολμάς να το χαρακτηρίσεις και κίνδυνο για την υγεία τους.

Παράλληλα, αυτό που μας μετέφεραν αρκετοί κάτοικοι είναι και η έλλειψη ενημέρωσης (στα όρια της αδιαφορίας) από τους υπεύθυνους για τις αιτίες, αλλά και την αποκατάσταση του προβλήματος.

Όπως μας μετέφερε κάτοικος της περιοχής, μόνο στις περιπτώσεις που κάποιοι έστειλαν δείγματα στο Χημείο του Κράτους οι υπεύθυνοι έτρεξαν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Η οικονομική κρίση και η δραστική μείωση των χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους για τις μονάδες αφαλάτωσης δικαιολογεί εν μέρει τα προβλήματα που παρουσιάζονται, όχι όμως σε αυτό το βαθμό…

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναφερθεί και σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο κ. Στρογγύλης κατέθεσε σχετικό ερώτημα, έχοντας μαζί του μάλιστα και δείγμα του νερού. Η απάντηση από την πλευρά του υπεύθυνου της ΔΕΥΑΣ κ. Σαγκινέτου είναι ότι η υπηρέσια καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος.

nero-xalia-deyas1 nero-xalia-deyas2

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here