«Η Έδρα της Περιφέρειας παραμένει στην Σύρο»

0
Έδρα της Περιφέρειας, Σύρος, Ρόδος

«Η Έδρα της Περιφέρειας παραμένει στην Σύρο»

Κατηγορικός ως προς την παραμονή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Σύρο ήταν Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας.

ο κ.Λεονταρίτης δεσμεύτηκε ότι δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της έδρας και το θέμα είναι καθαρά συνδικαλιστικό. Ενώ δήλωσε οτι δεν θα έπρεπε να πέσουν στην λούμπα…τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι τοπικές αρχές, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων στην χτεσινή συνεδρίαση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσιάστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας πως, πρόκειται για ένα ζήτημα που προέκυψε από “καθαρά συντεχνιακά συνδικαλιστικά συμφέροντα” τα οποία σε καμία περίπτωση “δεν υπηρετούν το αναπτυξιακό όφελος του Νοτίου Αιγαίου”.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα από τη συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι φορέων και τοπικών Αρχών, ο δήμαρχος, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα δεν ήταν τόσο ήρεμο…Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας αναμένεται να ξεσπάσει πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Δήμου Σύρου- Ερμούπολης  και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Λεονταρίτη και το βίντεο της συνέντευξης τύπου

“Προσπερνάμε  και παρακάμπτουμε τα κοντόφθαλμα στερεότυπα και τις διχαστικές ιδεολογικές σημάνσεις και αντιλήψεις ορισμένων – ευτυχώς λιγοστών – εκπροσώπων  του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου καθώς και την παρωχημένη νοοτροπία της πολιτικής εκμετάλλευσης μέσω της διαστρέβλωσης της αλήθειας, όσων πολιτικών παραγόντων προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει πετύχει σε πολιτικό επίπεδο,  την άριστη συνεργασία όλων των Περιφερειακών Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Δημοτικών Αρχών και των φορέων και των δύο Νομών, εξασφαλίζοντας τη συνοχή στη διανησιωτική συνεργασία, ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των  δύο μεγάλων νησιωτικών συμπλεγμάτων του Αιγαίου.

Διαβεβαιώνουμε ότι κλείνοντας τα αυτιά μας «στις σειρήνες της διάσπασης», θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι το έργο μας με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, η οποία  έχει άλλωστε συνομολογηθεί, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον πολιτικό σχεδιασμό μας για το Νότιο Αιγαίο, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά, υπενθυμίζοντας  ότι μοναδικός μας στόχος είναι και θα παραμείνει η ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ισχυρή πολιτική ηγεσία, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει με τις πράξεις της και το σεβασμό της απέναντι στους πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ότι δε χρειάζεται υποδείξεις – ειδικά σε ανυπόστατα ζητήματα- τα οποία κάποιοι επιχειρούν να αναδείξουν και να μεγαλοποιήσουν προκειμένου  να διασωθούν από τη συνδικαλιστική και πολιτική ανυπαρξία τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here