Κάλεσμα Περιφερειάρχη στους βουλευτές Νοτίου Αιγαίου για συνεργασία, εγρήγορση και κοινό μέτωπο διεκδίκησης

Κρίσιμο το τρέχον διάστημα για το μέλλον της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μέσα από το ογκώδες, εν εξελίξει κοινοβουλευτικό έργο, που επιμένει να αγνοεί συστηματικά τη νησιωτικότητα

0
Εξειδικευμένη, εκπαιδευτική, υποστήριξη, μαθητών, αναπηρία, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κάλεσμα Περιφερειάρχη στους βουλευτές Νοτίου Αιγαίου για συνεργασία, εγρήγορση και κοινό μέτωπο διεκδίκησης

Με σκοπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους εννέα κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η Περιφέρεια θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές, τους οποίους καλεί σε συνάντηση την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο κ. Χατζημάρκος στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, Πέμπτη, ο συντονισμός με τους βουλευτές της Περιφέρειας είναι επιβεβλημένος, δεδομένου ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική για τα επόμενα χρόνια, καθώς βρίσκονται στην διαδικασία σύνταξης και ψήφισης σωρεία νομοσχεδίων, άρθρα των οποίων αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σημεία των νομοσχεδίων αυτών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκαλούν εύλογη ανησυχία στην Περιφερειακή Αρχή, καθώς διαπιστώνεται ότι για μια ακόμη φορά δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα περί νησιωτικότητας, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξαιρείται αναίτια, άδικα χωρίς εμφανές κριτήριο από ρυθμίσεις που αφορούν τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Για τον λόγο αυτό απαιτείται εγρήγορση και συνεργασία, προκειμένου να οδηγηθούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συνάντηση εργασίας προτείνεται να γίνει στην Αθήνα, την προσεχή εβδομάδα, μεταξύ 12 και 14 τρέχοντος, με σκοπό να υπάρξει εκατέρωθεν ενημέρωση για θέματα πρώτης προτεραιότητας όπως η κατανομή των πόρων του ΠΔΕ, τα τομεακά του ΕΣΠΑ, η υποστελέχωση της Περιφέρειας, το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια κ.α.

«Χρειαζόμαστε ένα καλό συντονισμό με τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, για να προλάβουμε σε αυτό το διάστημα – ένα διάστημα με πολύ βαρύ κοινοβουλευτικό έργο – όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να διαμορφώσουμε το θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον που δικαιούται η Περιφέρειά μας.

Μαζί με τους κοινοβουλευτικούς μας, πρέπει να ανατρέψουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας από τους κυβερνώντες» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Η συνεργασία της περιφερειακής αρχής με τους βουλευτές της Περιφέρειας αφορά σε δύο επίπεδα. Στην μάχη που πρέπει να δοθεί κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού έργου, για τα θέματα που αφορούν το Νότιο Αιγαίο, καθώς και στη μάχη σε επίπεδο κατανομής των διαθέσιμων πόρων στις Περιφέρειες.

Με το παράδειγμα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 να είναι το πλέον χαρακτηριστικό της κατάφωρα άδικης αντιμετώπισης που τυγχάνει το Νότιο Αιγαίο από την κυβέρνηση, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι ανάλογα ζητήματα είναι ανοιχτά σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως για το Περιβάλλον, τις Μεταφορές, ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Οι ανάγκες των νησιών απαιτούν τεράστια ποσά για να καλυφθούν, συνεπώς, πρέπει να τύχουμε της μεγαλύτερης δυνατής χρηματοδότησης. Δεν θα θέλαμε να οδηγηθούμε ως πρόβατα επί σφαγή. Είναι ευθύνη των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων να το προλάβουν και να το αποτρέψουν» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:

«Λόγω της κρισιμότητας της περιόδου, πρέπει να αυξήσουμε την πίεσή μας στα κυβερνητικά όργανα, προκείμενου το Νότιο Αιγαίο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει στο μυαλό κάποιων η σκέψη της στοχοποίησης της Περιφέρειάς μας για τον οποιονδήποτε λόγο».

Επισυνάπτεται η επιστολή προς τους βουλευτές

xatzimarkos-epistoli-vouleutes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here