Έπεσε η αυλαία της κατασκηνωτικής περιόδου της Μητρόπολης

Με μία όμορφη εκδήλωση, στον αύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή, έπεσε η αυλαία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου του Κατασκηνωτικού Κέντρου “Το χωριό της Αθήνας” της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Τα παιδιά, με την βοήθεια του υπεύθυνου της κατασκήνωσης π. Βενέδικτου Φραγκογιάννη και των ομαδαρχών τους, επιμελήθηκαν και παρουσίασαν μία γιορτή που περιελάμβανε τραγούδι, θεατρικό δρώμενο και πολύ παιχνίδι!

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δούναβης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Καζαντζάκη και Γιάννης Χαρίτος, ο Λιμενάρχης Σύρου Ιάκωβος Γκύζης, καθώς και οι γονείς και συγγενείς των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “…Ξεκινήσαμε το έργο αυτό πριν δέκα χρόνια σιγά-σιγά, δειλά-δειλά και με αγωνία για την επιτυχία του. Αποδείχθηκε,όμως, ότι ο Θεός ευλόγησε την προσπάθειά μας αυτή και ιδού σήμερα ευρισκόμεθα ανάμεσα σε 200 παιδιά, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά της “Στέγης Ανηλίκων Πειραιώς”, που φιλοξενούνται για δεύτερη χρονιά εφέτος στη Σύρο”.

Η συνοδός των παιδιών της “Στέγης Ανηλίκων Πειραιώς” ευχαρίστησε με λόγους επαινετικούς και θερμούς το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, τον π. Βενέδικτο και την Ιερά Μητρόπολη, για τη φροντίδα και τη μέριμνα, που δείχνει η Κατασκήνωση για τα παιδιά που φιλοξενεί για μια εβδομάδα κάθε χρόνο.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμουπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός συνεχάρη το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και την Ιερά Μητρόπολη για το πολυσχιδές έργο της, στα πλαίσια του οποίου εντάσσεται και η Κατασκήνωση, και ευχαρίστησε τον π. Βενέδικτο και τα παιδιά.

Ο υπεύθυνος της Κατασκήνωσης, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για τη μέριμνα και τη στήριξή του, τους συνεργάτες του Ομαδάρχες, τους Κληρικούς της Σύρου και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Κατασκήνωσης, ενώ τα παιδιά, ως ὲκφραση ευχαριστιών, προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ αναμνηστικά δώρα και ανθοδέσμη.

Μετά το πέρας της γιορτής ακολούθησε κέρασμα που προσέφερε ο ευεργέτης της κατασκήνωσης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here