Δημοτικό Συμβούλιο: Καυγάς… 4 εποχών

Η επανεκτύπωση του τουριστικού φυλλαδίου "4 εποχές" προκάλεσε σύρραξη Δημοτικής Αρχής-Μείζονος Μειοψηφίας για την τουριστική πολιτική του Δήμου

0

Δημοτικό Συμβούλιο: Καυγάς… 4 εποχών

Άναψαν τα αίματα στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης, όπου υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και την Μείζονα Μειοψηφία.

Ένα θέμα που δεν… μύριζε μπαρούτι, η επανεκτύπωση του τουριστικού φυλλαδίου “4 εποχές”, προκάλεσε τελικά “σύρραξη” ανάμεσα στις δύο πλευρές για την γενικότερη πολιτική του Δήμου σε θέματα τουρισμού.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου αναφέρθηκε στα λάθη που είχε επισημάνει η παράταξή του κατά την δημιουργία του φυλλαδίου, τονίζοντας ότι η επανεκτύπωσή του είναι μία ευκαιρία να διορθωθούν.

Παράλληλα, έκανε και γενικότερη αναφορά στο θέμα του τουρισμού, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών του Δήμου δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς όπως του ανέφεραν επιχειρηματίες υπάρχει πτώση του τζίρου τους.

Τόσο ο κ. Γιαλόγλου, όσο και ο κ. Κεράνης, επέκριναν τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή ότι δεν παραδέχονται ποτέ τα λάθη τους, όπως στην περίπτωση του φυλλαδίου. “Σιγά μην παραδεχθείτε ότι κάνατε κάτι λάθος, θα πέσει το δημαρχείο και θα πλακώσει την πλατεία. Κάνετε το άσπρο μαύρο και διεκδικείτε το αλάθητο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεράνης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός σήκωσε το… γάντι και απάντησε χαρακτηριστικά: “Είστε θιασώτες της τουριστικής καθίζησης της Σύρου τα προηγούμενα χρόνια και σας ενοχλούν οι στοχευμένες ενέργειες που κάνουμε.

Σταδιακά αντιστρέφουμε αυτή την κατάσταση, στο τέλος της σεζόν θα γίνει ο απολογισμός και θα δείτε ότι έχει θετικό πρόσημο. Οι αφίξεις είναι αυξημένες, όπως και οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων. Αν όντως υπάρχει μία μικρή μείωση στον τζίρο, φανταστείτε τι θα γινόταν αν μειώνονταν και οι αφίξεις”.

Σε εκείνο το σημείο η κατάσταση… ξέφυγε από το θέμα της συζήτησης και περιστράφηκε γύρω από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, το αποτέλεσμα των εκλογών κλπ.

Τελικά, η επανεκτύπωση του φυλλαδίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here