Απανωτά θαύματα στην Μύκονο – «Ξεφύτρωσαν» παραλίες!

0
Μύκονος, παραλίες,παρανομες

Απανωτά θαύματα στην Μύκονο – «Ξεφύτρωσαν» παραλίες!

Απανωτά θαύματα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Μύκονο!

Σημεία του αιγιαλού όπου υπάρχουν πέτρες και βότσαλα μετατρέπονται μέσα σε λίγες μόνο ώρες σε παραδεισένιες αμμουδιές! Αυτουργοί; Οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στο νησί των Ανέμων, οι οποίοι εξαιτίας της οικονομικής τους άνεσης νιώθουν σαν θεοί και κάνουν ό,τι θέλουν. Εν προκειμένω προβαίνουν σε αυθαιρεσίες που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που κατέγραψε η κάμερα του Myopia Tv.

Σε τμήμα της παραλίας στις Αγίες Άννες της Παράγκας έγινε επέμβαση με προσθήκη άμμου, με σκοπό την επιχειρηματική του εκμετάλλευση. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν αμέσως το γεγονός και το κατήγγειλαν στο Λιμενικό που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της ακτογραμμής.


Προσθήκη άμμου στον αιγιαλό έκανε και ιδιοκτήτης βίλας στην περιοχή Άγιος Λάζαρος, κοντά στην Ψαρρού, καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο. Ωστόσο, αυτά τα δύο περιστατικά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των καταπατήσεων και των αυθαιρεσιών.

Τα τελευταία χρόνια στην Μύκονο επικρατεί όργιο παρανομιών στον βωμό της τουριστικής ανάπτυξης. Οι έλεγχοι των υπευθύνων είναι από ελλείπείς έως ανύπαρκτοι. Είναι τυχαίο ότι ορισμένοι επικεφαλής της πολεοδομίας έχουν βρεθεί με παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ευτυχώς που υπάρχουν πολίτες και οργανώσεις της Μυκόνου όπως η Κ.Ε.ΠΟ.Μ (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου) που δεν παραδίδουν τα όπλα και αντιστέκονται όσο μπορούν στην τυφλή αναπτυξιακή υπερβολή…


ΜΩΡΙΑ TV