Ο σχεδιασμός των ομάδων ξεκίνησε…

Ο σχεδιασμός των ομάδων ξεκίνησε…

Τρίτη σήμερα 7 Ιουνίου και όπως κάθε Τρίτη ξανά εδώ. Δεν θα σταματήσουμε το καλοκαίρι να αρθρογραφούμε, καθώς κάθε εβδομάδα όλο και κάτι θα έχουμε να λέμε. Σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για την Σύρο και τον προγραμματισμό των τριών ομάδων

ΤΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Ξεκινάμε με τις εκλογές του Α.Ο Σύρου, όπου ο Γιώργος Φώσκολος είχε την τιμητική του, καθώς για μια ακόμη χρονιά πήρε την μερίδα του λέοντος. Σταθερή αξία του Ιάκωβου Μπαλτά που έχει ταυτίσει πλέον το όνομα του με την σύγχρονη ιστορία του Α.Ο.Σ. Το γεγονός ότι βγήκε δεύτερος σε ψήφους μαρτυρά πολλά, ενώ στο παρελθόν έχει δείξει με πράξεις την αγάπη του για την ομάδα. Δυναμική επιστροφή Πέτρου Ραουζαίου και Κώστα Κόκκαλη. Οι δυο Συριανοί παράγοντες γνωρίζουν καλά τα «μονοπάτια» της ομάδας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανεβάσουν τον οικονομικό πήχη της ομάδας κατακόρυφα… και το ξέρουν καλά. Στο «team» παρέμεινε ο Κώστας Καλούδης, άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα, ενώ με την εμπειρία του και μόνο έχει να δώσει πολλά, έστω και αν αδικήθηκε κατά την γνώμη μου από την θέση που πήρε μέσα στην ομάδα. Πιστοί στρατιώτες παρέμειναν για μια ακόμη χρονιά οι Μακρυωνίτης και Λουλούδης, ενώ είχαμε και καινούρια μέλη του συλλόγου με στόχο να βάλουν και αυτοί ένα λιθαράκι στην καινούρια σελίδα της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Σάββατο θα είμαστε όλοι εκεί για τον Χρήστο...

Νέα πρόσωπα λοιπόν, οι Ρούσσος, Καρύγιαννη, Μανουδάκης, Πετρουτσάτος, Καραβάς και ο «δικός μου»… (όπως λένε) Έλπης Φρέρης που αναλαμβάνει το γραφείο τύπου της ομάδας. Ο άνθρωπος που χθες «τάραξε τα νερά» των Κυκλάδων, καθώς κόντεψε να «βουλιάξει» το Blue Star από την κριτική των συναδέλφων του για την επιλογή του. Καταρχάς… όλοι ψηφίστηκαν. Και δηλώνω χαρούμενος και υπερήφανος που ο καλός μου φίλος μπόρεσε να πάρει το 50% (περίπου) της ψηφοφορίας. Έχουμε πει ο σεβασμός κερδίζεται.. δεν αγοράζεται. Καμία χάρη δεν έγινε. Τόσο απλά. Άλλωστε ο καλός συνάδελφος έχει αποδείξει τόσα χρόνια στην Αιγαίο Τηλεόραση, το ήθος, την τιμιότητα και την αντικειμενικότητα που τον διακρίνει. Αυτός ήταν ο όρος στην τιμητική πρόταση που του έγινε από τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Φώσκολο. «Άλλο οι εκπομπές μου και άλλο η ομάδα». Γιατί η αλήθεια είναι ότι,  είναι τιμητικό να σε καλεί ο Α.Ο Σύρου να τον υπηρετήσεις από κάθε πόστο.

Πριν κλείσω το θέμα, έχω να θέσω ένα ερώτημα στον φανατικότερο αναγνώστη μου από το γειτονικό νησί των Κυκλάδων. Τι εννοείς με τον όρο…«Μην αγγίζετε τις ομάδες που έχουν δικά μου γραφεία τύπου; Είναι κακό στο πλαίσιο της εργασίας μας να τηλεφωνήσουμε σε γραφείο τύπου Κυκλαδίτικης ομάδας για μια πληροφορία; Ακόμη και εσύ να τους πληρώνεις που το κακό; Αν και από αυτά που γνωρίζω τόσα χρόνια, τα γραφεία τύπου είναι των ομάδων και δεν ανήκουν σε κανέναν. Έτσι για να τελειώνει το παραμύθι. Και κάτι τελευταίο. Το Syros-Sports.gr έπαψε να είναι του Ρένου (Φρέρη) πλέον. Τώρα είναι του Φώσκολου, όπως τονίζουν οι «αλιγάτορες»… αλλά για να κλείσει το θέμα τελείως και να μην υπάρξουν ξανά παρεμβάσεις , θα βγάλω την αλήθεια στη φόρα. Δεν είναι του Φώσκολου, της Ανθούλας (Φώσκολου)είναι το σάιτ. Οκ;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σε καλό δρόμο η ανακατασκευή του γηπέδου

Ας αλλάξουμε κουβέντα να ξελαμπικάρω λίγο  και να πάμε στο προπονητικό επιτελείο του Α.Ο Σύρου. Ο Γιώργος Ρούσσος είναι ο επικρατέστερος να αναλάβει τα ηνία της ομάδας και ο άνθρωπος που θα κληθεί (αν τα βρούνε) να οδηγήσει το «τρένο» στον δρόμο των επιτυχιών. Η εμπειρία του μεγάλη, ενώ παράλληλα έχει αντέξει η «καμπούρα» του το βάρος του πρωταθλητισμού. Οι άνθρωποι της ομάδας δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν την οικονομική υπέρβαση και να δώσουν τα κλειδιά σε έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές, με στόχο την καλύτερη επόμενη ημέρα. Αυτό που κέρδισε τους ανθρώπους της ομάδας φαίνεται να ήταν  η εμπειρία, οι γνώσεις και πάνω απ όλα ο «στρατός» που έχει από πίσω με τις ακαδημίες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συνέχεια στο σερί νικών θέλει να δώσει ο Φοίνικας

ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΠΑΓΟΣ

Στον Πάγο έχουν αρχίσει και μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά. Νέο διοικητικό συμβούλιο που πλαισιώνεται από ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν την ομάδα. Παλαιότεροι παράγοντες επέστρεψαν, ενώ μέσα σε αυτούς προστέθηκαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με στόχο η ομάδα να γυρίσει σελίδα.

Μέσα σε δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους, η ομάδα του Πάγου θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της και να ξεκινήσει μια καινούρια μέρα, από αθλητές Συριανούς και διψασμένους να αγωνιστούν. Στόχος της ομάδας είναι να επενδύσει και σε νέα παιδιά και για το λόγο αυτό και τη νέα χρονιά ο σύλλογος θα κατεβάσει ομάδες σε προπαιδικό (κ13) και εφηβικό (κ17) πρωτάθλημα.

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΞ

Όπως είναι λογικό, στον Άγιαξ θα περιμένουν την επόμενη ημέρα του Α.Ο.Σ, για να ξεκινήσει ο φετινός προγραμματισμός. Με ή χωρίς Ρούσσο; Τα ως τώρα δεδομένα λένε χωρίς τον «τεχνικό» τους και η επόμενη ημέρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.