“Όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά απουσίασαν παντελώς!”

Δήλωση Δ. Μπάιλα για την απουσία φορέων των Κυκλάδων από εκδήλωση προβολής των νησιών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

0
Μπάιλας Δημήτρης

“Όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά απουσίασαν παντελώς!”

Το Σάββατο 4/6/2016 βρέθηκα προσκεκλημένος σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση προβολής των Κυκλάδων, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Μικρών Κυκλαδονήσων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Γνωρίστε τις Κυκλάδες μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους», και συμμετείχαν σε αυτή Σύλλογοι από 18 νησιά των Κυκλάδων, 5 διαφορετικά μουσικά σχήματα παραδοσιακής μουσικής, και χόρεψαν 8 πολυπληθείς ομάδες από 8 διαφορετικά νησιά.

Την εκδήλωση που υποστηρίχτηκε οικονομικά από το Δήμο Πειραιά, ο οποίος παραχώρησε και το θέατρο παραβρέθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πειραιά, τα Δ.Σ της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων, υπήρξε δε πραγματικά υπήρξε αδιαχώρητο, αφού πολλοί θεατές δεν κατόρθωσαν να μπουν στο θέατρο, ενώ όσοι μπόρεσαν και την παρακολούθησαν έφυγαν κατενθουσιασμένοι!

Ήταν όλοι εκεί εκτός από τους εκπροσώπους των Φορέων του Νομού μας ,οι οποίοι, αν και είχαν κληθεί απουσίασαν παντελώς. 0ύτε εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, ούτε της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, από τους οποίους είχε ζητηθεί οικονομική στήριξη την οποία δεν έδωσαν, ούτε οι βουλευτές του νομού, ούτε άλλος φορέας των Κυκλάδων.

Δηλαδή, όχι μόνο δεν βοήθησαν οικονομικά, αλλά δια της απουσίας τους, όχι μόνο πρόσβαλαν τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων των Νησιών, όχι μόνο προσβάλαν τους 10δες συμπατριώτες μας κυρίως νέους, που ταξίδευσαν από τα νησιά μας στο Πειραιά, και έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά κυρίως πρόσβαλαν το Δήμο Πειραιά, αφού δεν παραβρέθηκε κανείς να πει ένα ευχαριστώ εκ μέρους του Νομού στο Δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος ήταν παρών και χωρίς να έχει καμμιά υποχρέωση, σε μια εποχή που πολλοί πολίτες αποφασίζουν που θα κάνουν τις διακοπές τους, όχι μόνο χρηματοδότησε την εκδήλωση και διάθεσε το θέατρο, αλλά δεσμεύτηκε ότι του χρόνου να την επαναλάβει!

Τι αδιαφορία!!!

Τι να πει κανείς γι΄αυτούς που τέτοιες δύσκολες εποχές έτυχε να μας κυβερνούν και να διοικούν τα νησιά μας;;;

Σύρος 6/6/2016

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here