Κολωνάκια και στη Νάξο

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα φαινόμενα άναρχης στάθμευσης που προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφάλεια των πεζών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κολωνάκια και στη Νάξο

Σε μια προσπάθεια να βάλει τάξη και να περιορίσει τα φαινόμενα άναρχης στάθμευσης, τα οποία δημιουργούν πολλά προβλήματα, η Δημοτική Κοινότητα Νάξου τοποθέτησε κολωνάκια σε δρόμους και σημεία, όπου κρίθηκε απαραίτητο, για την ασφαλή διέλευση των πεζών και την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Μέχρι τώρα, δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και την επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία, τα περιστατικά παράνομης και άναρχης στάθμευσης ήταν συνεχή, καθιστώντας ανέφικτη την ανταπόκριση και την άσκηση επαρκών τροχονομικών ελέγχων από Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Το διάστημα αυτό ήταν συχνά τα φαινόμενα παρεμπόδισης της κυκλοφορίας, ενώ πολλές φορές τα λιγοστά πεζοδρόμια της πόλης καλύπτονταν ολοκληρωτικά από τα σταθμευμένα οχήματα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών.

Για τους λόγους αυτούς και ως ύστατη λύση, η Δημοτική Κοινότητα τοποθέτησε κολωνάκια όπου παρατηρούνταν πρόβλημα.

Τα κολωνάκια αποτελούν προσωρινή λύση, καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή πεζοδρομίων για τη δημιουργία μιας πόλης φιλικής προς τον πεζό.

Για το λόγο αυτό έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στον Δημοτικό Προϋπολογισμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή πεζοδρομίων και εν συνεχεία να βρεθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ίδρυση Θαλάσσιου Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στη θαλάσσια ζώνη πέριξ της νήσου Γυάρου, Περιφερειακής Ενότητας Σύρου