Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης: “Μετακινούμενη” η πιάτσα των ταξί

Την ημέρα... πλατεία και το βράδυ... παραλία κατά την περίοδο εφαρμογής των θερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

1

Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης: “Μετακινούμενη” η πιάτσα των ταξί

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα την τοπική επικαιρότητα, η χωροθέτησή της πιάτσας των ταξί, συζητήθηκε εκτάκτως (εκτός ημερησίας) στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης το απόγευμα της Τετάρτης.

Το συγκεκριμένο ζήτημα “κρατάει” ουσιαστικά από την ολοκλήρωση της ανάπλασης και έγινε πιο έντονο ενόψει της εφαρμογής των θερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Ερμούπολης, με την Δημοτική Αρχή και τον κλάδο των ταξί να μην μπορούν εδώ και αρκετούς μήνες να βρουν την χρυσή τομή.

Τελικά, το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με την Δημοτική Αρχή να καταθέτει προσωρινή λύση για την περίοδο του καλοκαιριού.

Την μέρα… πλατεία, το βράδυ… παραλία

Σύμφωνα με αυτή, η κεντρική πιάτσα των ταξί θα είναι… μετακινούμενη, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκεται όπως σήμερα στην πλατεία Μιαούλη, ενώ κατά τις ώρες της πεζοδρόμησης του κέντρου (10-2 κάθε βράδυ από 1η Ιουλίου) θα μετακινείται στην παραλία (από οδό Κέας μέχρι Eurobank) από την μέσα πλευρά.

Παράλληλα, ο κ. Γουσγουνέλης πρόσθεσε πως θα ξεκινήσουν ενέργειες για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων ώστε η πιάτσα των ταξί να χωροθετηθεί μόνιμα στην παραλία της Ερμούπολης, στο ίδιο σημείο που προαναφέραμε αλλά από την πλευρά της θάλασσας, όπως επιθυμούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ταξί.

Παράλληλα, ο κ. Γουσγουνέλης αναφέρθηκε και στην δημιουργία τριών μικρότερων σημείων για ταξί, τα δύο ήδη υπάρχοντα σε πλατεία Ηρώων και πάρκινγκ Μαρινόπουλου και ένα καινούριο στην περιοχή Νησάκι (μπροστά από το Λιμενικό Ταμείο).

Αντιδράσεις για το πήγαινε-έλα

Ο εκπρόσωπος των ταξί Κάρολος Βουτσίνος τόνισε πως το πήγαινε-έλα από πλατεία σε παραλία δεν είναι βολικό, ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν μπορέσει να προχωρήσει το θέμα με την μόνιμη πιάτσα στην παραλία από την πλευρά της θάλασσας, τότε εκείνοι επιμένουν στην 2η πρόταση τους για πιάτσα στο πρώτο κομμάτι της Σταματίου Πρωίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου και η Μαρία Καζαντζάκη ανέφεραν πως αυτή η “μετακίνηση” θα δημιουργήσει… μπάχαλο, με την δεύτερη να τονίζει πως τα ταξί πρέπει να είναι στην πλατεία και να επιτρέπεται η διέλευσή τους από το πεζοδρομημένο κομμάτι όπως και πέρυσι.

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, καθώς υπήρξαν έντονη διάλογοι ανάμεσα σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός χαρακτήρισε την συγκεκριμένη λύση ως την πιο έντιμη, νόμιμη και ασφαλή που μπορούσε να παρθεί στην παρούσα φάση.

Τελικά η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς την καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, αλλά και η Μαρία Καζαντζάκη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ . ΜΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΕΙ . ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ . ΟΥΤΕ ΛΑΙΚΗ ΝΑ ΗΤΑΝ . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΙΑΤΣΑ !!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here