Τίμησαν τον πατέρα χιλιάδων παιδιών, Νίκο Σολάρη

0
Νίκος Σολάρης, γιορτή πατέρα, Σύρος, Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Τίμησαν τον πατέρα χιλιάδων παιδιών Νίκο Σολάρη

Την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, γνωστή και ως η Γιορτή του Πατέρα. Αν και είναι λίγο «ριγμένη» σε σχέση με την Ημέρα της Μητέρας, αυτό δεν σημαίνει πως οι μπαμπάδες μας δεν θέλουν να ακούσουν ένα γλυκό «Χρόνια πολλά» ή να δεχτούν μία ζεστή αγκαλιά…

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε για ακόμα μια φορά, από τον Εκπολιτιστικό σύλλογο Μάννα με τιμώμενο πρόσωπο τον Πατέρα δυο αγοριών και πατέρα-δασκάλου χιλιάδων παιδιών, κ.Νίκο Σολάρη.

Ένας πατέρας χιλιάδων παιδιών, σε αυτά τα 44 χρόνια της πορείας του ως χοροδιδάσκαλος. Ένας πατέρας υπόδειγμα, που πάντα στέκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά όποτε αυτά τον χρειαστούν.


Στο κατάμεστο από κόσμο ΚΑΠΗ του Μάννα και παρουσία του αντιδημάρχου κ.Σταύρου Γουσγουνέλη, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα κ.Γιάννη Μαραγκού, του μέλους του τοπικού συμβούλου κ.Στέλιου Τρουμπετάκη και του προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Χρήστος Τσαούσογλου, ο ένας από τους δύο γιους του Νίκου Σολάρη, Γιώργος Σολάρης, προσπάθησε να αναλύσει με συνοπτικό τρόπο την σημαντική προσφορά του Νίκου Σολάρη στην κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια.

Η πρόεδρος του συλλόγου, κα. Ελπίδα Νικητίδου και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ, κ. Κωνσταντίνος Μίμογλου αναφέρθηκαν για την πολυετή προσφορά του Νίκο Σολάρη στο σύλλογο και στην κοινωνία της Σύρου και του απέμειναν τιμητική πλακέτα ενώ η 2,5 χρονών εγγονή του έκανε έκπληξη, προσφέροντας του μια ανθοδέσμη.

Την ανάγκη να πει δυο λόγια είπε και ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών κ. Τσαούσογλου οποίος έδωσε ένα συμβολικό δώρο στο Νίκο Σολάρη καθώς εκτός από συνάδελφος επί πολλά έτη είναι και προσωπικός του φίλος.

Σημαντική ήταν και παρέμβαση της κα. Ρένας Ξαγοράρη από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία αφού ευχαρίστησε τον κ. Σολάρη για ότι έχει προσφέρει στο νησί, στην κοινωνία και την ίδια! Η κα Ξαγοράρη αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή που είχε ο κ Σολάρης σαν σωστός πατέρας να παροτρύνει τα παιδιά του αν γίνουν εθελοντές αιμοδότες .Ταυτόχρονα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να πράξουν το ίδιο και να πείσουν τα παιδιά τους να γίνουν αιμοδότες καθώς η εθελοντική αιμοδοσία έχει μεγάλη ανάγκη από »νέο αίμα».

Ο ίδιος εμφανής συγκινημένος ευχαρίστησε το εκπολιτιστικό σύλλογο Μάννα τους υποσχέθηκε οτι θα συνεχίσει να είναι πιστός εργάτης της παράδοσης και συνοδοιπόρος στο έργο τους , όποτε τον χρειαστούν.

Ο κ. Σολάρης αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδια που έχουν να κάνουν με την δημιουργία ενός λαογραφικού βιβλίου και κυκλοφορία ενός διπλού Cd με τις παραδοσιακές μουσικές της Σύρου. Ο ίδιος αφιέρωσε την βράβευση του, στον δικό του Πατέρα απο τον οποίο όπως δήλωσε έχει αποκομίσει πολλά.


Η εκδήλωση έκλεισε με χορό, τραγούδι, τσιπουράκι, κρασάκι και εκλεχτούς μεζέδες, από τα χέρια των γυναικών του δραστήριου συλλόγου του Μάννα.