Απόφαση Πειθαρχικού: Ο υπόδικος πολεοδόμος Μυκόνου επέστρεψε στην υπηρεσία του

Απόφαση Πειθαρχικού: Ο υπόδικος πολεοδόμος Μυκόνου επέστρεψε στην υπηρεσία του

Στην υπηρεσία του επέστρεψε ο προϊστάμενος της Πολεοδομιας Μυκόνου Αντώνης Καστορίνης ο οποίος είχε τεθεί εκτός υπηρεσίας μετά τη σύλληψή του από άνδρες του έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του «για παράβαση καθήκοντος και χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο λόγος της σύλληψης του αφορούσε στην έγκριση που είχε δώσει «για συνέχιση εργασιών» σε νεοαναγειρόμενη ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Ιωάννη παρά την διακοπή εργασιών που ίσχυε από το 2015 στη συγκεκριμένη οικοδομή λόγω πολεοδομικών παραβάσεων.

Ο κ. Καστορίνης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» παραδέχτηκε ότι είχε υπογράψει μια προθεσμία άρσης επικινδυνότητας χρονικής διάρκειας 24 ωρών, που αφορούσε τμήμα της νεοανεγειρόμενης οικοδομής και όχι ολόκληρο το κτίσμα, ενώ σύμφωνα με τις εξηγήσεις που είχε δώσει « η άδεια αφορούσε εργασίες για την ενίσχυση των θεμελίων σε συγκεκριμένο σημείο της οικοδομής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Ανύπαρκτα» τα Μ.Μ.Ε της Πάρου για την Δημοτική Τουριστική Επιτροπή του νησιού…

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η έκδοση της σχετικής άδειας δεν συσχετιζόταν με παράνομες συναλλαγές.

Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές είχαν προχωρήσει σε εξονυχιστική έρευνα τόσο στο γραφείο του όσο και στο σπίτι του αναζητώντας στοιχεία και για άλλες καταγγελίες που δεν είχαν εξεταστεί χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν και τι τελικά εντόπισαν.

Με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης του να εκκρεμεί ( η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2017), ο πολεοδόμος της Μυκόνου επέστρεψε από σήμερα στη δουλειά του αφού, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr δικαιώθηκε στο διοικητικό σκέλος της υπόθεσης από το Β Πειθαρχικό Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συναγερμός στη Μύκονο: Έκτακτη συνάντηση δημάρχου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. - Δρουν ανεξέλεγκτα τα οργανωμένα κυκλώματα εγκληματικότητας στο νησί

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της απόφασης των αρμόδιων αρχών «κατά την συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου 2016 το Β΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, γνωμοδότησε ομόφωνα για τη μη θέση σας σε δυνητική αργία. Η απόφαση εκκρεμεί για καθαρογραφή». Στο σχετικό έγγραφο δεν αναγράφεται το σκεπτικό της απόφασης που δίνει το δικαίωμα στον μηχανικό να επιστρέψει στα καθήκοντα του.