Στο 80% των επιχειρήσεων έφτασε η φοροδιαφυγή σε Σαντορίνη και Μύκονο

Πρωτόγνωρη φοροδιαφυγή φέτος στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και στην Κρήτη

Στο 80% των επιχειρήσεων έφτασε η φοροδιαφυγή σε Σαντορίνη και Μύκονο

Για πρωτόγνωρη, φέτος, φοροδιαφυγή στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου αλλά και στην Κρήτη κάνουν λόγο στελέχη της υπηρεσίας έρευνας και διασφάλισης δημοσίων εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κλιμάκια ελέγχου της υπηρεσίας έρευνας και διασφάλισης δημοσίων εσόδων κατέγραψαν φορολογική παραβατικότητα της τάξης του 80% όταν πέρυσι κυμαίνονταν από 40%-50%.

Μόνο στη Σαντορίνη το τριήμερο του Αγίου πνεύματος έγιναν 32 έλεγχοι σε επιχειρήσεις (ταβέρνες,εκμίσθωση ομπρελών,ενοικίαση μηχανών,ξενοδοχεία κλπ)και εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 25 από αυτές .

Ανάλογα είναι τα ποσοστά παραβατικότητας που καταγράφηκαν και στη Μύκονο. Στέλεχος της υπηρεσίας έλεγε στο newpost ότι “το φετινό καλοκαίρι ζήτημα είναι να εισπραχθεί το 1/5 των περυσινών εσόδων καθώς με το νέο φορολογικό κώδικα περί προστίμων σχεδόν κανείς δεν κόβει αποδείξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βούτηξε να σώσει την τουρίστρια και παραλίγο να πνιγεί

“Σύμφωνα με το νέο κώδικα καταργήθηκε το πρόστιμο των 250 ευρώ ανά φορολογική παράβαση και θεσπίστηκε πρόστιμο που ισούται στο 50% του Φ.Π.Α που αποκρύβεται,άρα οι φοροπαραβάτες εάν εντοπιστούν καλούνται να πληρώσουν ελάχιστα.

newpost.gr