Σύρος: Κολυμπούσε και βρέθηκε «Αντιμέτωπος» με Καρχαριοειδές…

8Σύρος: Κολυμπούσε και βρέθηκε «Αντιμέτωπος» με Καρχαριοειδές…

«Αντιμέτωπος»με ένα Καρχαριοειδές βρέθηκε ένας συριανός νεαρός κατα την διάρκεια της προπόνησης του στην Σύρο.

 
O Νεαρός κολυμπούσε στην περιοχή ”Μάπας”, οταν ξαφνικά είδε μπροστά του…ενα καρχαριοειδές. Όπως μας δήλωσε ο νεαρός…τα χρειάστηκε κανονικά βλέποντας αυτο το θαλάσσιο κήτος μπροστά του. Όταν όμως συνειδητοποίησε οτι το καρχαριοειδές βρισκόταν σε σήψη, οι παλμοί του επέστρεψαν σε φυσιολογικά πλαίσια.
 
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Σύρου όπου και ξεκίνησε επιχείρηση για την μεταφορά του.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το καρχαροιειδές , γνωστό στους ψαράδες και ως «σαπουνάς» είχε μήκους 2,20 μέτρων άλλα σύμφωνα με ειδικούς ξεπερνούσε τα 3 μέτρα καθώς όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες έλειπε ενα κομμάτι απο το σώμα του.
 
Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Δήμου με το συνεργείο καθαριότητας να επιστρατεύει έναν υπάλληλο για να βγάλει και μεταφέρει το καρχαριοειδές!
 
 
Ο «καρχαρίας- προσκυνητής» (Cetorhinus maximus – Κητόρινος ο μέγιστος, γνωστός στις ελληνικές θάλασσες ως «παπάς» ή «σαπουνάς»). Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους.
Οι καρχαρίες προσκυνητές είναι ένα μεταναστευτικό είδος και πιστεύεται ότι διαχειμάζουν σε βαθιά νερά. Μπορεί να εμφανιστούν είτε σε μικρά κοπάδια, φυλετικά διαχωρισμένα, ή μόνοι τους.Οι καρχαρίες προσκυνητές δεν είναι επιθετικοί και γενικά είναι αβλαβείς για τους ανθρώπους, ενώ είναι ωοζωοτόκοι, με τα μικρά μέσα στο σώμα της μητέρας τους να τρέφονται με μη γονιμοποιημένα αυγά. 
Αποτελεί εμπορικά σημαντικό ψάρι, ως πηγή τροφής, λαδιού από το συκώτι, πτερυγίων καρχαρία και ζωοτροφής.Η υπερεκμετάλλευση έχει μειώσει τους πληθυσμούς δραματικά. 

karxaroeides_syros (11)karxaroeides_syros (10)karxaroeides_syros (9)karxaroeides_syros (8)karxaroeides_syros (7)karxaroeides_syros (6)karxaroeideskarxaroeides_syros (1)karxaroeides_syros (2)karxaroeides_syros (3)karxaroeides_syros (4)karxaroeides_syros (5)karxaroeides syros20120110_003254
8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο τρόπος που εχετε γράψει τις πρώτες σειρές του άρθρου ειναι εντελως παραπλανητικός και παραπέμπει σε αρνητική σκέψη για τα πανέμορφα αυτα πλάσματα, αν θελετε περισσότερα “κλικ” στη σελίδα σας βρείτε ενα τροπο που να μην προσβάλλει τους καρχαρίες που κάποιοι απο εμας αγαπάμε και θαυμάζουμε
  Ευχαριστώ
  Κατερίνα Τοπούζογλου
  Shark Aware Instructor

  • Πρώτα απ ολα σας ευχαριστούμε μονο και μόνο που μπήκατε στο κόπο να γράψετε σχόλιο. Κατα δεύτερον δε νομίζουμε οτι ειναι παραπλανητικός. Δηλάδη επειδή μεταφέραμε το πως αισθάνθηκε ένας λουόμενος, είναι παραπλανητικός;Δηλάδη συγνώμη αλλα τι συνάντησε κανένα καβουράκι; Μην περιαυτολογούμε και εσείς πριν γίνεται Εκπαιδευτής θα είχατε ενα φόβο. Καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση σας, αλλα θα πρέπει να σκεφτόμαστε και λογικά. Δεν αμφιβάλουμε αν είναι πανέμορφα τα πλάσματα. Τώρα όσον αφορά τα κλικ θα συμβούλευα όπως δεν σας αρέσει να προσβάλουμε τους καρχαρίες έτσι και και εσείς να μην προσβάλλετε την δουλειά μας. Ούτε την γνωρίζεται ούτε ‘εχετε το δικαίωμα με το πρώτο κλικ σας στο cyclades24 να αναφέρεστε έτσι. Η αποψη σας ειναι δεκτή και κατανοητή και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να κάνετε αυτο που αγαπάτε.

  • Κα Τοπούζογλου σε βίντεο άλλης ιστοσελίδας μας δείχνετε τι ωραία που περνάτε χαιδεύοντας κεφαλόπουλα έξω από το Σούνιο. Γιατί δεν κολυμπάτε στην Νοτιοανατολική Αυστραλία με μεγάλους λευκούς που είναι τόσο παρεξηγημένα πλάσματα;;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here