«Χρυσός» ο Ιππότης στη Σαντορίνη

0

«Χρυσός» ο Ιππότης στη Σαντορίνη

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» έφυγε από την Σαντορίνη και τους Αιγαιοπελαγίτικους Σκακιστικούς Αγώνες με όλο τον χρυσό της διοργάνωσης, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και στο κύπελλο, αλλά και στο νεανικό διασυλλογικό.

Στο πρωτάθλημα, οι Ροδίτες νίκησαν τον νεοσύστατο “Πλοηγό” Αντιπάρου και την “Άρτεμη” Λέρου με το απόλυτο σκορ (10-0), και τον ΑΣΟ Σαντορίνης με 6,5- 3,5. Ο ΑΣΟ Σαντορίνης νίκησε επίσης με απόλυτο σκορ την Άρτεμη, και με 8- 1,5 τον Πλοηγό, και κατετάγη δεύτερος. Ο δε Πλοηγός, με το 5-5 που πέτυχε απέναντι στην Άρτεμη, κατέκτησε τα παρθενικά του χάλκινα μετάλλια στην διοργάνωση.

Στο Κύπελλο, ο τελικός Ιππότης- ΑΣΟ Σαντορίνης είχε αρκετό σασπένς, και κρίθηκε στο τέλος υπέρ των Ροδιτών με 2,5- 1,5, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Άρτεμη.

Στο νεανικό πρωτάθλημα, οι Ροδίτες σημείωσαν τρεις αρκετά εύκολες νίκες και πήραν την τρίτη σειρά χρυσών μεταλλίων, ενώ ακολούθησαν Άρτεμη, ΑΣΟ Σαντορίνης και Πλοηγός.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν ο ΑΣΟ Σαντορίνης, η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, ο ΔΑΠΠΟΣ και το Ίδρυμα Λ & Ε Μπελλώνια, με χορηγούς την Blue Star Ferries, το Pelican Travel, και το AK Art Foundation.

Με ανακοίνωσή του ο ΑΣΟ Σαντορίνης απευθύνει προσωπικές ευχαριστίες στους “αφανείς ήρωες” της διοργάνωσης: τον δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο, τους Έπαρχους Πάρου κ. Κώστα Μπιζά και Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρο, τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρη Τζούρο, και ιδιαίτερα στην “οικοδέσποινα” κ. Ειρήνη Βαλσαμάκη από το Μπελλώνειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here