Τουριστικό σκάφος έπεσε πάνω σε δύο ιστιοφόρα στο λιμάνι της Πάρου (Φώτο)

Τουριστικό σκάφος, ιστιοφόρα, Πάρος

Τουριστικό σκάφος έπεσε πάνω σε δύο ιστιοφόρα στο λιμάνι της Πάρου (Φώτο)
Πάνω σε δύο ιστιοφόρα, τα οποία βρίσκονταν προσδεδεμένα σε προβλήτα ανατολικά του λιμανιού της Παροικιάς στην Πάρο, προσέκρουσε χθες το απόγευμα ένα τουριστικό σκάφος σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 24 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος όλοι καλά στην υγεία τους, προσέκρουσε στα σκάφη κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον προβλήτα.

Στο σημείο έσπευσαν επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε στο ένα ιστιοφόρο καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μαίνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών συμβατικών και ταχύπλοων

Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

Στο δεύτερο ιστιοφόρο διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, στο τουριστικό σκάφος διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ

Περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ” σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ” και στο Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΑΣΤΑΡΤΗ”, τα οποία βρίσκονταν προσδεμένα σε προβλήτα ανατολικά του παλαιού λιμένα Παροικιάς Πάρου, χωρίς επιβαίνοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο

Ειδικότερα, το Ε/Γ-Τ/Ρ »ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ» στο οποίο επέβαιναν εικοσιτέσσερις (24) επιβάτες και δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος όλοι καλά στην υγεία τους, προσέκρουσε στα εν λόγω σκάφη κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον ανωτέρω προβλήτα.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε αναφορικά με το ”ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ”, καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συνεχίζεται το Keep Aegean Blue η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμών παραλιών στην Ελλάδα

Αναφορικά με το ”ΑΣΤΑΡΤΗ”, διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, αναφορικά με το ”ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ”, διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών ανωτέρω σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

[gallery columns="1" size="large" ids="25615,25616,25617,25618"]
paros_kalistos_istiofora (1) paros_kalistos_istiofora (2) paros_kalistos_istiofora (3) paros_kalistos_istiofora (4)