Έγινε… μεσημεριανάδικο το Δημοτικό Συμβούλιο!

Διαφωνίες και αντιπαραθέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση με αφορμή τους Kings, την Κορομηλά και τον Φουρθιώτη...

1

Έγινε… μεσημεριανάδικο το Δημοτικό Συμβούλιο!

Χαρακτήρα… μεσημεριανάδικης εκπομπής είχε σε μεγάλο βαθμό η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης!

Η ποιότητα του πληρωμένου από το Δήμο βίντεο-κλιπ των Kings, καθώς και οι δαπάνες για την φιλοξενία του συγκροτήματος ενόψει της συναυλίας για τα εγκαίνια της ανάπλασης, αλλά και οι δαπάνες και η ποιότητα των εκπομπών της Ρούλας Κορομηλά και Μένιου Φουρθιώτη του καναλιού EPSILON, προκάλεσαν διαφωνία και αντιπαραθέσεις.

Κριτική για δαπάνες και ποιότητα του βίντεο-κλιπ των Kings από Γιαλόγλου

Για το θέμα των Kings, όπου ψηφίστηκαν επιπλέον δαπάνες 600 ευρώ για φιλοξενία του συγκροτήματος και 250 ευρώ για αφίσες για τη συναυλία (είχαν προηγηθεί παλιότερα 1.450 ευρώ για την ηχητική κάλυψη), υπήρξαν έντονες ενστάσεις από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέα Γιαλόγλου.

Ο κ. Γιαλόγλου εξέφρασε την έντονη διαφωνία του γι τις συνεχώς αυξανόμενες δαπάνες, που μαζί με το βίντεο-κλιπ που χρηματοδότησε ο Δήμος ξεπερνούν τις 9.000 ευρώ.

Παράλληλα και με αφορμή την δημοσίευση ενός promo-teaser του βίντεο κλιπ, ο κ. Γιαλόγλου, αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν ενστάσεις για το επίπεδο και την ποιότητά του, ειδικά για σκηνές όπου ημίγυμνες κοπέλες χορεύουν σε διάφορα σημεία του δημαρχιακού μεγάρου.

Μαραγκός: «Δεν είναι προκλητικό το βίντεο-κλιπ, ούτε υπερβολικές οι δαπάνες»

Από την πλευρά του, ο κ. Μαραγκός υπεραμύνθηκε των δαπανών που γίνονται, τονίζοντας ότι είναι απόφαση της Δημοτικής Αρχής η συγκεκριμένη επιλογή, προκειμένου να εστιάσει σ’ ένα συγκεκριμένο κοινό για προσέλκυση τουρισμού στη Σύρο, προσθέτοντας ότι τα ποσά που δίνονται είναι πολύ μικρά συγκριτικά με τις πραγματικές αμοιβές που θα έπαιρν το συγκρότημα ή θα κόστιζε μία παραγωγή βίντεο-κλιπ.

Παράλληλα, σχετικά με την ποιότητα και την αισθητική του βίντεο κλιπ, τόνισε πως εκείνος δεν το βρίσκει προκλητικό, προσθέτοντας μάλιστα ότι πριν κυκλοφορήσει το βίντεο-κλιπ θα τεθεί στην κρίση του Δήμου, ενώ παράλληλα θα δοθεί και μία δεύτερη έκδοσή του στο Δήμο, η οποία θα είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τα «θέλω» του Δήμου για να το αξιοποιήσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η συζήτηση για την φιλοξενία των εκπομπών της Ρούλας Κορομηλά και του Μένιου Φουρθιώτη του καναλιού EPSILON.

Και τα δύο θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ είναι χαρακτηριστική η για πολλοστή φορά διαφοροποίηση της Μαρίας Καζαντζάκη και η ανταλλαγή αιχμών με τον δήμαρχο, κάτι που δείχνει ότι οδεύει ολοταχώς προς ανεξαρτητοποίηση ή διαγραφή…