Ο «Γολγοθάς» του Γιάννη Γαλάτη: «Παλεύω να σώσω τα σπίτια μου. Με έχει τσακίσει ο ΕΝΦΙΑ!»

0
Γιάννης Γαλάτης, ΕΝΦΙΑ

Ο «Γολγοθάς» του Γιάννη Γαλάτη: «Παλεύω να σώσω τα σπίτια μου. Με έχει τσακίσει ο ΕΝΦΙΑ!»

Την καρδιά του άνοιξε ο Γιάννης Γαλάτης σε πρόσφατη συνέντευξή του και εξομολογήθηκε τον «Γολγοθά» που βιώνει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει «χτυπήσει» κι εκείνο, όπως και όλους τους Έλληνες.

«Δεν πουλάω τα σπίτια μου, προσπαθώ να τα συντηρώ, όλα είναι διατηρητέα μνημεία. Με χαρτιά και πιστοποιητικά από το κράτος. Στο Κεφαλάρι, στην Πλάκα, στη Ραφήνα. Είναι παιδιά μου… Αν καταφέρω να τα σώσω, θα είναι ένα θαύμα! Παλεύω να τα σώσω. Με έχει τσακίσει ο ΕΝΦΙΑ! Παλεύω απεγνωσμένα και όσο αντέξω. Δεν έκανα μεγάλη και χλιδάτη ζωή, δεν είχα καβαλήσει το καλάμι, γι’ αυτό δεν καταστράφηκα και δεν αυτοκτόνησα… Λυπάμαι αφάνταστα που έφυγε ο Ασλάνης, ο Πολατώφ παλιότερα. Λυπήθηκα που ο Γαβαλάς μπήκε φυλακή. Υπάρχουν και άλλοι που τα παράτησαν γιατί η υψηλή ραπτική έσβησε» εξομολογήθηκε ο σχεδιαστής στην εφημερίδα «Freddo».

Στη συνέχεια αποκάλυψε τον μεγάλο του πόνο: «Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια έκανα δωρεά ένα σπίτι μου στην Πολιτεία και έγινε το μουσείο της Κατερίνας Γαλάτη. Με υφαντά, δαντέλες… Εδώ και δύο χρόνια είναι κλειστό. Η Πολιτεία αδιαφορεί και με σκοτώνει αυτό. θα το φτιάξω μόνος μου… Τι να πω πια… Ο νέος δήμαρχος είπε θα ασχοληθεί».


Τέλος, αποκάλυψε για ποιον λόγο έχτισε δυο εκκλησίες στη Μύκονο: «Έχτισα την Αγία Αικατερίνη στο Ακρωτήρι της Ψαρούς και τη Γαλάζια Παναγιά. Λίγα ξωκλήσια μπορούν να παρουσιάζουν μία τόσο ατημέλητη εικόνα και ταυτόχρονα να ασκούν τόση γοητεία και τόση έλξη στον επισκέπτη, όση το ξωκλήσι της Γαλάζιας Παναγιάς στη Μύκονο. Βρίσκεται στον δρόμο Άγιος Στέφανος – Φανάρι. Έχει καταπληκτική θέα στο Αιγαίο, στις Δήλες και στη Χώρα Μυκόνου προς τα νότια και στο Φανάρι και τα Χουλάκια προς τα βόρεια! Τις έχτισα γιατί δεν ήθελα να γίνουν… ξενοδοχεία στα δύο ωραιότερα οικόπεδα του νησιού».

govastileto.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here