Σύρο, Μύκονο με πλοίο και Σαντορίνη με αεροπλάνο θα πάνε οι Έλληνες για Πάσχα

1

Σύρο, Μύκονο με πλοίο και Σαντορίνη με αεροπλάνο θα πάνε οι Έλληνες για Πάσχα

Τα ελληνικά νησιά έχουν επιλέξει οι Ελληνες για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Travelplanet24, 9 στους 10  ταξιδιώτες προτιμούν το πλοίο ως μεταφορικό μέσο για τις πασχαλινές τους αποδράσεις, καθώς το 90% των πασχαλινών κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 18 Απριλίου 2016, αφορούν ακτοπλοϊκά εισιτήρια!

Σύρο, Μύκονο με πλοίο
Οι νησιωτικοί προορισμοί παραμένουν από τις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων για τις ημέρες του Πάσχα. Ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις βρίσκονται η Σύρος και η Μύκονος ενώ ακολουθούν τα Κύθηρα, η Τήνος, η Ζάκυνθος, η Αίγινα και η Σκιάθος.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 34.5€ ανά εισιτήριο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου είναι μόλις 3€ ενώ η υψηλότερη τιμή διαμορφώνεται στα 125€.

Σαντορίνη, Ρόδο με αεροπλάνο
Αντίστοιχα, εξετάζοντας τα δεδομένα των πασχαλινών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, για προορισμούς εσωτερικού, την ταξιδιωτική περίοδο 28/04 έως 3/05, κορυφαίος προορισμός αναδεικνύεται η Σαντορίνη. Επίσης στους τοπ προορισμούς συγκαταλέγονται η Ρόδος, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη και η Κως. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, προς ελληνικούς προορισμούς, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 201€, με χαμηλότερη τιμή τα 19.50€ και υψηλότερη τα 1.072€.


Τέλος, οι Έλληνες ταξιδιώτες επιλέγουν ως επί το πλείστο να πραγματοποιούν online τη κράτηση των εισιτηρίων τους, από τον υπολογιστή τους, με μόλις το 13% των αεροπορικών κρατήσεων και το 10% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων, να  πραγματοποιούνται μέσα από φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις που έγιναν από 01.01.2016-18.04.2016 για την πασχαλινή ταξιδιωτική περίοδο 28.04.2016-3.05.2016.

Πηγή: iefimerida.gr

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here