Υποχρηματοδοτείται η Περιφέρεια και από το Ε. Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία»

Αύξηση των πόρων για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών ζητά ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Π. Σκουρλέτη

0
Χατζημάρκος Γιώργος, γεύμα, Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα

Υποχρηματοδοτείται η Περιφέρεια και από το Ε. Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία»

Την αύξηση των πόρων που διατίθενται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία», στο πλαίσιο του νέου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα κατανομής των πόρων από το Υπουργείο (επισυνάπτεται), για το Νότιο Αιγαίο προορίζεται το μικρότερο ποσοστό χρηματοδότησης, έναντι των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας, μόλις στο 1,8%, ήτοι 4.465.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον που σημειώθηκε για τις δράσεις αυτές, τόσο από Κυκλάδες, όσο και από Δωδεκάνησα, κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, ήταν εξαιρετικά μεγάλο.

Ο κ. Χατζημάρκος με την επιστολή του προς τον Υπουργό, ζητά αύξηση των πόρων του εν λόγω προγράμματος για το Νότιο Αιγαίο, καθώς προβλέπεται ότι το ενδιαφέρον για ενεργειακές αναβαθμίσεις κατοικιών στα νησιά μας θα είναι εξίσου μεγάλο και στην νέα προγραμματική περίοδο.

Επισημαίνει δε ότι η χρηματοδότηση των δράσεων αυτών μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 δεν είναι εφικτή, λόγω του εξαιρετικά μικρού προϋπολογισμού του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here