Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Εγκρίθηκαν οι δαπάνες για το φετινό καρναβάλι

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Επιβεβαιώθηκε το Cyclades24 για Ζαρίφη και Onirama - Ενστάσεις Χρυσαφίδη για το κόστος και την "ταυτότητα" του καρναβαλιού

0

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Εγκρίθηκαν οι δαπάνες για το φετινό καρναβάλι

Στην έγκριση των δαπανών για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του φετινού καρναβαλιού προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση σήμερα το μεσημέρι.

Ο λόγος που οι σχετικές δαπάνες εγκρίθηκαν στο παρά… ένα της έναρξης των εκδηλώσεων, ήταν η καθυστέρηση που υπήρξε στο θέμα του προϋπολογισμού και της έγκρισής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για Ζαρίφη και Onirama

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού αναφέρθηκε στο πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού και την “επιμήκυνσή” του, μιας και οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα και ολοκληρώνονται στις 19 Μαρτίου.

Παράλληλα γνωστοποίησε και επίσημα την παρουσίαση της φετινής παρέλασης στην Ερμούπολη από τη γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Ζαρίφη, αλλά και την συναυλία που θα ακολουθήσει με το γνωστό συγκρότημα Onirama, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ του Cyclades24.

Ενστάσεις Χρυσαφίδη για το κόστος και την “ταυτότητα” του καρναβαλιού

Όσον αφορά στο που θα διατεθούν τα 20.000 ευρώ που προβλέπει η δαπάνη για το καρναβάλι, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από τους κ.κ. Χρυσαφίδη και Γιαλόγλου, η κα. Μενδρινού τα ανέλυσε ως εξής (εκτιμώμενα ποσά):

  • Ηχητική κάλυψη (10.000 ευρώ)
  • Συναυλία Onirama (5.000 ευρώ από το Δήμο, τα υπόλοιπα έχουν καλυφθεί από χορηγίες)
  • Παρουσίαση από Κατερίνα Ζαρίφη (1.500 ευρώ)
  • Ραδιοφωνικά σποτ (500 ευρώ)
  • Φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση (200 ευρώ)
  • Αναλώσιμα και λοιπές δαπάνες

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παύλος Χρυσαφίδης εξέφρασε κάποιες ενστάσεις σχετικά με το κόστος, αλλά κυρίως με την “ταυτότητα” και την εξωστρέφεια του καρναβαλιού.

Αφού ανέφερε ότι το κόστος είναι μεγάλο και μ’ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ανακουφιστούν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, τόνισε πως το καρναβάλι της Σύρου και ειδικά η παρέλαση της Ερμούπολης αποτελούν μία “κακή αντιγραφή” άλλων καρναβαλιών όπως της Πάτρας και λειτουργεί εις βάρος της παρέλασης της Άνω Σύρου που είχε έναν χαρακτήρα.

Παράλληλα πρόσθεσε πως το Καρναβάλι της Σύρου δεν έχει εξωστρέφεια, δεν έγιναν ιδιαίτερες κινήσεις για την προώθησή του με αποτέλεσμα να μην προσελκύει επισκέπτες. Ανέφερε μάλιστα πως κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με την Ένωση Ξενοδόχων ενημερώθηκε πως οι κρατήσεις για το διήμερο ανέρχονται σε μόλις 70 άτομα.

Για το κομμάτι της εξωστρέφειας έκαναν αναφορά και σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, η οποία πάντως υπερψήφισε τις δαπάνες.

Απαντώντας η αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανέφερε πως το καρναβάλι της Σύρου συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, ενώ ανέφερε πως εκείνη έχει διαφορετική πληροφόρηση για τον αριθμό των κρατήσεων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός ανέφερε πως εκείνος διακρίνει κάτι το διαφορετικό και πως το καρναβάλι έχει ταυτότητα, ενώ σχετικά με την εξωστρέφεια παραδέχθηκε πως η καθυστέρηση που υπήρξε με το θέμα του προϋπολογισμού δεν επέτρεψε να γίνει η επικοινωνιακή πολιτική που είχε σχεδιαστεί.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here