Ερμούπολη, Κληροδότημα “Άννης Κουτσοδόντη”

Ερμούπολη: Προσοχή βρέχει σοβάδες…

Όλο και αυξάνονται τα κτίσματα εκείνα τα οποία αποτελούν απειλή για τους πεζούς καθώς στα καλά του καθουμένου μπορεί κάποιος να βρεθεί στο Νοσοκομείο χωρίς να το καταλάβει.
 
Ξαφνικά αρχίζει να βρέχει σοβάδες…στο καρδιά της Ερμούπολης.
Συγκεκριμένα, στην πλατεία Μιαούλη στο Κληροδότημα “Άννης Κουτσοδόντη”, πριν από λίγες ημέρες είχε αποκολληθεί τμήμα απο την οροφή ωστόσο δεν έχει προστατευτεί ο χώρος, με το παλιό κτίριο να βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης… αποσύνθεσης. Κάτι που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την διέλευση πεζών από το σημείο, καθώς υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ενώ αρκετός είναι ο κόσμος (καφετέριες,υπηρεσίες γραφεία,σχολές χορού) που περνάει από το συγκεκριμένο σημείο.
Αρκετά εκ των κληροδοτημάτων που εδρεύουν στη Σύρο και διακρίνονται για την πολιτιστική και αρχιτεκτονική αξία τους, μένουν ανεκμετάλλευτα, εξαιτίας των σημαντικών φθορών που παρουσιάζουν. Η ενοικίασή τους σε ιδιώτες αποτελεί έναν τρόπο προστασίας της ακίνητης αυτής περιουσίας και φυσικά αξιοποίησής της με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των σκοπών του κάθε κληροδοτήματος.
Παρόλα αυτά, τον έλεγχο των εξωτερικών επεμβάσεων έχει το υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα κτήρια είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα.
anni-koutsodonth annikoutsofonth2
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here