Πολιτιστικός Σύλλογος Χρουσσών, Γέλιο, Οίκο Ενοχής

Γέλιο μέχρι δακρύων στον «Οίκο Ενοχής» από την Θ.Ο. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρουσσών παρουσιάζει την κωμωδία «Οίκος Ενοχής»,από το Σάββατο 13 έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:30, στο Θέατρο Απόλλων.
 
 
Φέτος το θέατρο «Απόλλων» μεταμορφώνεται σε πρότυπο οίκο ανοχής, με τη φιλοδοξία ότι η νέα κωμωδία που φέρει την υπογραφή του συγγραφικού διδύμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, θα προσφέρει στον κόσμο «οργιαστικό» γέλιο. Πρόκειται για μια κωμωδία ηθών με φαρσικά στοιχεία αλλά και έντονη κριτική ματιά στην ανθρώπινη υποκρισία η οποία σήμερα Πέμπτη 18/2 θα παιχτεί η τελευταία παράσταση…
Ένα έργο με τολμηρό κείμενο που καυτηριάζει με ιδιαίτερα κωμικό τρόπο τα κακώς κείμενα της σημερινής επικαιρότητας. Σπαρταριστοί διάλογοι, ξέφρενες καταστάσεις, απίθανες ανατροπές και όλοι οι ηθοποιοί πρωταγωνιστές στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, προσφέρουν άφθονο και αβίαστο γέλιο στο κοινό μέσω παρεξηγήσεων και ευτράπελων καταστάσεων.
 
Μίζες, παρανομίες, λαμογιές, μαϊμού επιχορηγήσεις και πολλά ακόμη «άπλυτα» βγαίνουν στη φόρα. Ένας οίκος ανοχής, μετατρέπεται σε «οίκο ενοχής»! Τι ένοχα μυστικά κρύβουν οι ήρωες-επισκέπτες μεταξύ τους; 
Το έργο περιγράφει αρχικά την σύγκρουση δυο κόσμων. Από τη μια οι καθωσπρέπει μικροαστοί κι από την άλλη οι εργαζόμενοι σε οίκο ανοχής. Κατόπιν, η συνεργασία των αντιπάλων, αποδεικνύει ότι οι πρώτοι είναι πολύ πιο ευρηματικοί στην απάτη και πολύ πιο έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί να υπάρχει οικονομικό όφελος.
 
 
Η υπόθεση του έργου ξεκινά από τη στιγμή που ο συμβολαιογράφος ανακοινώνει στους τέσσερις τυπικούς μικροαστούς, ότι κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό υπέροχο κτίριο όπου κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους κληρονόμους είναι ότι στο κτίριο στεγάζεται ένας Οίκος Ανοχής.
 
Οι τέσσερις μικροαστοί κληρονόμοι κατ’ αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και όχι μόνο συνεργάζονται με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής, αλλά πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
Τα πράγματα όμως περιπλέκονται περισσότερα με την έλευση της Τρόικας στην Ελλάδα, και τον έλεγχο που πρέπει να γίνει σε όλους τους επιδοτούμενους συλλόγους. Τι θα κάνουν οι μικροαπατεώνες όταν έρθει να τους ελέγξει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής σαν πολιτιστικό κέντρο; Εδώ κορυφώνονται τα μπερδέματα και διαπρέπει η πονηριά και η εφευρετικότητα του Έλληνα.
 
Μια τραγική πραγματικότητα καταγγέλλεται μέσα από τις πιο κωμικές καταστάσεις.
Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Χαλκιάς, Μαρία Φραγκογιάννη, Βαγγέλης Τομαής, Μαρία Κακαβή, Γιώργος Κάτρης, Λία Μπάρμπα, Κατερίνα Κατσίβα, Γιάννης Καραντώνης, Μάκης Παράβαλος, Γιώργος Βαρθαλίτης, Μαρία Κρόντη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεσύπρης
Σκηνογραφία: Νίκος Πονηρός
Κοστούμια: Γιάννης Ζυγομαλάς
Σκηνικά: Γιώργος Κάτρης 
Χειριστής Ήχου: Κατερίνα Λειβαδάρα
Τεχνικοί Θεάτρου Μάρδα & Νίκος Κοντιζάς
Κατάλληλο άνω των 13 ετών
Τιμές εισιτηρίων: 8 & 5 ευρώ
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here