Μαθήματα μαγειρικής στην Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

Το Σάββατο 19 Μαρτίου και τα τρία πρώτα Σάββατα του Απριλίου (2, 9, 16) - Πληροφορίες για τις εγγραφές

0

Μαθήματα μαγειρικής στην Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σάββατα: 19 Μάρτη και 2 ­ 9 ­ 16 Απρίλη 17.00­-19.30

από την ​ ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΝΑ ​ ​

στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ
Καθημερινή μαγειρική για ευεξία και σωστή θρέψη

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ, ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
συνδυασμοί και χρήσεις που ξαφνιάζουν σε απλά, καθημερινά πιάτα

Τα μπαχαρικά και τα βότανα εκτός από την μαγική τους γεύση και μυρωδιά είναι απαραίτητα για την πέψη των τροφών και προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα συστατικά. Τα δημητριακά, ξεχασμένα σχεδόν πια, είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή θρέψη.

Καιρός να θυμηθούμε εκείνα που από την αρχαιότητα είχαν κυρίαρχη θέση στη διατροφή μας και να γνωρίσουμε καινούργια. Να πειραματιστούμε, να μαγειρέψουμε και να ευχαριστηθούμε αρώματα και γεύσεις.

Στα μαθήματα θα δοθούν οι συνταγές και η θεωρητική γνώση για τη χρήση και τους
συνδυασμούς, που ενισχύουν και σταθεροποιούν τη δράση τους στον οργανισμό.
Ευεξία, απόλαυση και σωστή θρέψη με αρμονικές γεύσεις για κάθε μέρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ­ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες για την οργάνωση των ομάδων εργασίας.
Κόστος συμμετοχής 35 ευρώ για τα 4 μαθήματα
Κόστος 12 ευρώ για ένα μάθημα
Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα απαιτούμενα υλικά
Ώρα 17.00-19.30
τηλ: ​6940 108 628 / 22810 82573

ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΝΑ

Η  Μαρία  Κρινά  γεννήθηκε στην Πάτρα και εργάζεται  σαν αρχιμαγείρισσα και υπεύθυνη κουζίνας από  το  1998.  Είναι  ειδικευμένη  στην  ελληνική  κουζίνα  και  έχει  με  τα  χρόνια  αποκτήσει  βαθιά γνώση της φιλοσοφίας, των τεχνικών και της ιστορίας της.

Μία  από  τις  βασικές  της  δραστηριότητες,  εκτός  από  τη  σχεδίαση  και  επιμέλεια  μενού,  είναι  τα βιωματικά  μαθήματα  και  σεμινάρια  μαγειρικής  με  βάση  την  παραδοσιακή  Ελληνική  κουζίνα,τη σύγχρονη προσέγγιση της και τη σύνδεση της με τις κουζίνες της Μεσογείου​.

Στη  Σύρο  ανέλαβε  τον  Μάιο  του  2013  την  κουζίνα  της  ταβέρνας  “Αμπέλα”  και  εργάστηκε  εκεί μέχρι  τον  Σεπτέμβρη του 2013. Τον Απρίλιο του 2014, στο κέντρο χορού “ακροποδητί,” έκανε το  πρώτο  της  σεμινάριο  μαγειρικής  στη  Σύρο  με  θέμα  “σαλάτες   με   βότανα  και  άγρια  χόρτα   του  νησιού”  με  μεγάλη  συμμετοχή.

Τον  Ιούνιο  του  2014  μέχρι  και  τον  Σεπτέμβρη  του  ίδιου  χρόνου ανέλαβε  την  κουζίνα  του  εστιατορίου  ΜΑΖΙ  στην  Ερμούπολη,  Σύρου  συνεχίζοντας  παράλληλα
τα μαθήματα και τα σεμινάρια.

Από  τον  Δεκέμβριο  του  2014  μέχρι  και  τον  Μάρτιο  του  2015  σε  συνεργασία  με  την  περιφέρεια Ν.  Αιγαίου,  την  ΚΟΙΝΣΕΠ  Ελίχρυσος  και  το  ΚΕΚ  Γεννηματάς  Α.Ε  υλοποίησε   σε  διάφορα νησιά των  Κυκλάδων  το  πρόγραμμα  κατάρτισης  με  τίτλο  “Παραδοσιακή  κουζίνα σε χώρους εστίασης” το  οποίο  απευθυνόταν σε επαγγελματίες της εστίασης με πρώτο νησί την Τήνο και στη συνέχεια τη Σύρο, τη Νάξο και την Πάρο.

Το  2015  συμμετείχε  στη  δράση  παρουσίασης  της  κουζίνας  του Αιγαίου στα πλοία της Celestyal Cruises με συνταγές από τις Κυκλάδες.

Στην  αλλαγή  νοοτροπίας  στην   καθημερινή  διατροφή,  καίριο  θέμα  για  την  ίδια,   ελπίζει  να συνεισφέρει  με  τα  μαθήματα  της.  Στα  μαθήματα  διαπραγματεύεται  γενικότερα  ζητήματα διατροφής  καθώς  θεωρεί  την  γαστρονομία  σημαντικό  κομμάτι  του  πολιτισμού  μας  και  τον «πόλεμο»  για  τον  έλεγχο  της  τροφής  ζήτημα,  που  χρειάζεται   όλους  να  μας  απασχολεί  και  να μας οδηγεί σε δράση.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here