Σύρος: Έκαναν «ποδαρικό» στις μαθητικές εκδρομές

0
Σύρος, μαθητικές εκδρομές

Σύρος: Έκαναν «ποδαρικό» στις μαθητικές εκδρομές

Την Σύρο επέλεξαν δέκα επίλεκτοι μαθητές της ομάδας αγωγής σταδιοδρομίας της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της μαθητικής εκδρομής που πραγματοποιούν στο νησί μας, κάνοντας ποδαρικό στις μαθητικές εκδρομές για τη νέα χρονιά, που αναμένεται να είναι αυξημένες σε αριθμό σε σχέση με πέρυσι που κινήθηκαν επίσης σε εντυπωσιακά πλαίσια.

Τι σκοπό έχει ομάδα αγωγής σταδιοδρομίας

Τα παιδιά κάθε Τρίτη παραμένουν μετά τα μαθήματα του σχολείου τους και ασχολούνται με διάφορα θέματα που αφορούν το ΣΕΠ, Η έμφαση που έχουν δώσει φέτος είναι ο παραδοσιακός χορός ,ως επαγγελματική ευκαιρία αλλά και ως ψυχική εκτόνωση.
Με την ευκαιρία της εκδρομής είπαν να επισκεφτούν το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και το Παραδοσιακό εργαστήρι ”Άρωμα Παράδοσης”.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους περιηγήθηκαν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στην πόλη της Ερμούπολης, στο Νεώριο της Σύρου και στο Βιομηχανικό μουσείο. Ενώ αύριο θα επισκεφτούν την Άνω Σύρο και τα χωριά της Σύρου.
Τι κοινό μπορεί να έχει ο χορός με τα αξιοθέατα του νησιού; Τα παιδιά θέλησαν να εμπλουτίσουν την γνώση τους και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της Σύρου καθώς έμειναν εντυπωσιασμένα εξ αρχής!
Η στεναχώρια πάντως των παιδιών ακούει στο Νεώριο της Σύρου καθώς διαπίστωσαν οτι ένα Ναυπηγείο που έσφυζε από ζωή και δουλειά που πλέον υπολειτουργεί.
 
Από πέρυσι το Σεπτέμβριο γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια, ώστε ο μαθητικός τουρισμός να πάρει τα πάνω τους και να ανέβει κάποια σκαλοπάτια.
Σύμφωνα με πράκτορες, τα πακέτα που προσφέρονται πλέον στους μαθητές είναι ιδιαίτερα δελεαστικά, καθώς οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα με ένα μικρό σχετικά ποσό να έρθουν στο νησί να διαμείνουν σε ξενοδοχείο, να περιηγηθούν στο νησί με τη συνοδεία ξεναγού.
Βέβαια, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί προορισμοί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που διεκδικούν ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας των μαθητικών εκδρομών με δελεαστικές τιμές και ελκυστικές επιπρόσθετες προσφορές, απαιτείται ακόμη μεγαλύτερος συντονισμός όλων των τοπικών φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Σημειώνεται ότι οι μαθητικές εκδρομές στη Σύρο μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος του νησιού, καθώς η Σύρος, έχει ιστορικό, βιομηχανικό, αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον. Επίσης διαθέτει πολιτιστικά μνημεία μοναδικής κληρονομιάς και παραθαλάσσιες περιοχές. Ο μαθητικός τουρισμός θα δυναμώσει το χειμερινό τουρισμό στο νησί και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.
Καλή αρχή και καλή διαμονή στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here