Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σύρο!

3
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ-ΣΥΡΟΣ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σύρο!

Με επίκεντρο την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, την Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα το πρωί της Τετάρτης, ο εορτασμός των Θεοφανείων και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων στη Σύρο.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου για να ακολουθήσει η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της πόλης. Όταν η πομπή έφτασε στην Πλατεία Κανάρη έγινε σύντομη δέηση και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Παρουσία του  του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λεονταρίτη, του βουλευτή Αντώνη Συρίγου, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, του Στρατού, του Ναυτικού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αξιωματικοί και στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου, Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου και του Σώματος Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Οδηγών, καθώς και πλήθους πιστού λαού.

Αρκετοί ήταν και οι συριανοί κολυμβητές που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Ερμούπολης και έδωσαν “μάχη” για να πιάσουν το Σταυρό.

Αυτός που τον ανέσυρε από τη θάλασσα ήταν  ο Γιώργος Ξαγοράρης. Ο Μητροπολίτης Σύρου του δώρισε ένα χρυσό σταυρό και του έδωσε τις ευλογίες του, υπό το χειροκρότημα του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των υδάτων μπήκε στο λιμάνι της Ερμούπολης το πλοίο Blue Star Paros, το οποίο συμμετείχε στις άγιες εκδηλώσεις με ρίψη νερού.

Δείτε απόσπασμα απο τα Θεοφάνεια απο το cyclades24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here