Εκδήλωση για τα 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’

0

Εκδήλωση για τα 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’

Πνευματική και καλλιτεχνική εκδήλωση για την 15η επέτειο αρχιερατικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και εκκλησιαστικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού.
Στη τελετή που επιμελήθηκαν ο Πανοσιολογιότατος Βενέδικτος Φραγκογιάννης και ο γραμματέας της Μητρόπολης Αλέξανδρος Μαρκουίζος, προβλήθηκε αρχικά ένα βίντεο από την ιερατική πορεία του Σεβασμιωτάτου, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Καθολικοί Επίσκοποι Σύρου Φραγκίσκος και Πέτρος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Έπαρχος Μυκόνου κ. Μπρίγγος, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ.Μαραγκός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου Βασίλειος Τζανιδάκης, δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, Πολιτευτές, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Alice Labarche, η Βυζαντινή Χορωδία των Ιεροψαλτών Σύρου υπό τη διεύθυνση του Λουκά Τσούκου και η Ομάδα «Καβάφης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου. Κεντρικός ομιλητής, επί χρόνια φίλος και αδελφός του Σεβασμιωτάτου Δωροθέου Β’ αλλά και στενότατος συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός.
Για την πολυετή προσφορά του στην εκκλησία, αλλά και την κοινωνία μίλησαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και διοργανωτής της εκδήλωσης Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Φραγογιάννης, ο πρώην Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Έπαρχος Μυκόνου Στέλιος Μπρίγγος και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.
Με το πέρας της τελετής, 15 μικρά παιδιά του Κατηχητικού πρόσφεραν 15 λουλούδια στον Σεβασμιώτατο. Στον ίδιο τον κ. Δωρόθεο Β’, ο Πανοσιολογιότατος Β. Φραγκογιάννης προσέφερε συμβολικά ένα τιμόνι πλοίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here