Το φλουρί… έπεσε στο Σαββατοκύριακο!

0
Το φλουρί... έπεσε στο Σαββατοκύριακο!

Το φλουρί… έπεσε στο Σαββατοκύριακο!

Αν κανείς είχε επιλέξει αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεκινήσει δίαιτα, δεν θα ήταν και ότι το καλύτερο καθώς υπήρχαν, αρκετές εκδηλώσεις για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο και την Κυριακή!
Συγκεκριμένα η αρχή έγινε από το Σάββατο με την πίτα του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου και της ακαδημίας του Παναθηναϊκού στην Σύρο.


Την Κυριακή οι πατροπαράδοτες κοπές της Βασιλόπιτας άρχισαν από το πρωί στην ενοριακή αίθουσα της Βάρης από την Τοπική Κοινότητα Βάρης και το Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Πανάχραντος». Σε αυτή την πίτα σημαντικές και σπουδαίες ήταν οι εξαγγελίες του δημάρχου για τα έργα(αποχετευτικό και δημοτικό σχολείο) που προγραμματίζονται στην περιοχή και αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2016.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μάριος Βουτσίνος ,Αλέξης Αθανασίου όπως επίσης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου.

Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Κάριτας Σύρου
Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Κάριτας Σύρου

Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας των Μελών της Κάριτας Σύρου

Την σκυτάλη πήρε ένας σημαντικός Πανελλήνιος οργανισμός που υπάρχει και στην Σύρο και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας για το πλούσιο έργο που επιτελεί.

Η εκδήλωση άρχισε με το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Κάριτας Σύρου, καθώς και των Κάριτας των Ενοριών, για το έτος 2015 ενώ συζητηθούν διάφορα θέματα γύρω από τη σημερινή δράση της Κάριτας, τους στόχους και τις προοπτικές της κατά το έτος 2016.
Ο πρόεδρός της Bικάριος Αντώνιος Βουτσίνος παρουσίασε το σημαντικό έργο σε αριθμούς καθώς, το περασμένο έτος διέθεσαν 6.000 ευρώ σε τρόφιμα, 7.900 ευρώ σε φάρμακα και 2.200 ευρώ σε λογαριασμούς. Επίσης βοήθησαν 27 οικογένειες όπως επίσης σημαντική βοήθεια έδωσαν και στους Πρόσφυγες
Το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Αντώνης Συρίγος, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός και ο δημοτικός σύμβουλος Μέμης Σαγκινέτος.

εκδήλωση της Μητρόπολης με την συμμετοχή του διακεκριμένου συριανού επιστήμονα κ.Χανδακά.
Λαμπρή εκδήλωση της Μητρόπολης με την συμμετοχή του διακεκριμένου συριανού επιστήμονα κ.Χανδακά.

Λαμπρή εκδήλωση της Μητρόπολης με την συμμετοχή του διακεκριμένου συριανού επιστήμονα κ.Χανδακά. 

Στις δύο κατάμεστες αίθουσες του Ξενοδοχείου “ΕΡΜΗΣ” πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη για την ευλογία της πίτας του Αγίου Βασιλείου για τους συνεργούς στο διοικητικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως της Σύρου, με σύντομη κατατοπιστική ομιλία του Συριανού Επιστήμονα μαιευτήρα, ενδοσκοπικού χειρουργού, γυναικολόγου, κ. Στεφάνου Χανδακά, με ομιλία της Υπεύθυνης Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής πολλών Ενοριών της Σύρου, κας Αλεξάνδρας Φετουρὴ, με εγκάρδιους χαιρετισμούς για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό και τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Παπαμανώλη, παρουσία Εφημερίων της Σύρου, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Κατηχητών και Κατηχητριών, των εργαζομένων στο διοικητικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και μελών των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έκανε ένα σύντομο απολογισμό του επιτελεσθέντος το 2015 έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και ευλόγησε την πίττα του Αγίου Βασιλείου, που κατά το έθος, έκοψε η θυγατέρα του κ. Χανδακά, Αλεξάνδρα, με την παρουσία των παιδιών των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως, που ήταν εκεί, προς τα οποία ο Σεβασμιώτατος διένειμε δώρα.
Η Εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.

Κοπή πίτας συνταξιούχων ΟΑΕΕ
Κοπή πίτας συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Κοπή πίτας συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Μετά την Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως, ακολούθησε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Συνταξιούχων Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (πρώην ΤΕΒΕ) , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Ερμής παρουσία του Σεβασμιότατου κ. Δωροθέου Β του Βικάριου της Καθολικής εκκλησίας Πατέρα Αντώνη, του πρώην Νομάρχη και Πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Μπάιλα καθώς και πλήθους συνταξιούχων…οι οποίοι μάλιστα το έκαψαν για τα καλά στην συνέχεια με χορούς και τραγούδια.

Ευχές και στο Κίνι όπου για πρώτη φορά ο Δήμος Σύρου -Ερμούπολης έκοψε την πίτα του στο πρώην δημοτικό σχολείο στο Κίνι με την βραδιά όπως συνηθίζεται στα χωριά, να εξελίσσεται σε πανηγύρι.
Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου Δημήτρης Ξανθάκης και το υπόλοιπο Συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας υποδέχτηκαν το κόσμο με ζωντανή μουσική, καλό κρασί και πλούσιους μεζέδες σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση.
Το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης Μαρία Καζαντζάκη, ο αντιδήμαρχος Μάριος Βουτσίνος,οι δημοτικοί συμβούλοι Μάρκος Πρίντεζης, Απόστολος Ρουσσουνέλος, Φραγκίσκος Βακόνδιος και Κομνηνός Στρογγύλης.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η δημοτική κοινότητα Άνω Σύρου θα κόψει ακόμα μια πίτα στην Άνω Σύρο, αυτή με το ΚΑΠΗ.

pita-xroussa
Έκοψαν και τα Χρούσσα την Πίτα τους!

Έκοψαν και τα Χρούσσα την Πίτα τους!

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων και τοπική κοινότητα για δεύτερη συνεχή χρονιά εκοψαν απο κοινού της Πρωτοχρονιάτικης πίτα τους, στο
πρώην Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης, παρουσία εκπροσώπων της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της αντιδημάρχου πολιτισμού κα.Θωμαής Μενδρινού και του δημοτικού συμβούλου Μάνου Αρμακόλα.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού κ.Κοντιζάς, αναφέρθηκε στην δράση του Πολιτιστικού το χρόνο που μας πέρασε ενώ με συγκίνηση έθεσε ως στόχο , το κατασκηνωτικό κέντρο των Χρούσσων ,να μεταμορφωθεί σε πολιτισμικό πολυχώρο, να φτιαχτεί αλσύλιο και να του δοθεί η ονομασία ”Αλσύλιο Βούλας (Διανεφτάκη) και Σταύρου (Καζαντζάκη)”.
Ευχές απέδωσαν η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άννα Πρίντεζη, ο πρώην εφημέριος των Χρουσσών π. Αλέξανδρος Σταματίου και ο εφημέριος της Βάρης π. Ιωσήφ Πρίντεζης.
Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα με κρασί και μεζέδες, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου.

pita-posidoneia-2016
Κοπή πίτας στην Ποσειδωνία

Πίτα… συνεργασίας στην Ποσειδωνία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών” και το Τοπικό Συμβούλιο Ποσειδωνίας έκοψαν την τελευταία πίτα της εβδομάδας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “έπαυλη Τσιροπινά” στην Ποσειδώνια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παραδοσιακά κάλαντα από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του, τους διοργανωτές δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι αναγνωρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ευχές για ότι καλύτερο για την νέα χρονιά, έδωσαν οι Πρόεδροι του τοπικού και του ”Ποσειδών” κ.Νταλαχάνης και κ. Ρούσσος αντίστοιχα.

FOUSKOTA-SYROS
Κοπή πίτας Ομίλου Φουσκωτών & Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου

Καλές Θάλασσες

Καλές θάλασσες ευχήθηκαν τα μέλη του ομίλου Φουσκωτών και ταχύπλοων Σύρου το Σάββατο το απόγευμα.

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με …γκάζια
Πίτα μοτοσυκλετιστων Σύρου

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με …γκάζια

Ο μοτοσυκλετιστικος σύλλογος Σύρου ευχήθηκε καλή χρονιά , με πολλές γκαζιές και προσοχή στο δρόμους. Τα μέλη των μοτοσικλετιστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προτίμησαν την ιδανική επιλογή για τη διασκέδαση τους, το κέντρο διασκέδασης Ζωζεφίνα.
Οι λάτρεις της ταχύτητας μοίρασαν δώρα και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

 

Τέλος, να ευχηθούμε σε όλους και του χρόνου κάνοντας  την αρχή και μια πρόταση σαν Cyclades24 , σε ένα άρθρο οι περισσότερες πίτες του Σαββατοκύριακου! Ας ελπίσουμε του χρόνου σε κάτι πρωτοποριακό και σε κάτι που μπορεί να φανεί έξυπνο και θα διαφημίσει το νησί μας. Μια Βασιλόπιτα, με λιγότερα έξοδα ,λιγότερη ταλαιπωρία και για εμάς. Η ισχύς εν τη ενώσει ,Φανταστείτε κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος την Σύρου να κόβουν την πίτα τους Δήμος, Περιφέρεια, Σύλλογοι, Κοινότητες, οργανισμοί , ενορίες και ομάδες, δημιουργώντας την μεγαλύτερη Βασιλόπιτα της Ελλάδος!

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here