Έκοψαν την πίτα τους στο ΚΑΠΗ Άνω Σύρου

Έγινε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 στις 6 μμ. το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ του τμήματος Άνω Σύρου. Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε σε σχέση με άλλες χρονιές.

Το κόψιμο της πίτας τίμησαν με την παρουσία τους , ο πατέρας Στέφανος μαζί με τους δύο Ιταλούς καπουκίνους, ο Δήμαρχος Σύρου –Ερμούπολης κ. Μαραγκός, οι αντιδήμαρχοι κ. Μάριος Βουτσίνος και η κ. Θωμαίς Μενδρινού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καζαντζάκη, ο πρόεδρος του τοπικού Άνω Σύρου κ. Ξανθάκης και Δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο ξεκίνημα έδωσε την ευλογία του ο πατέρας Στέφανος, ευχόμενος και καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρόσεδρος του ΚΑΠΗ κ. Χαρίτος ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του.

Τόνισε ότι υπάρχουν δυσκολίες σε διάφορους τομείς του ΚΑΠΗ εν τούτοις έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα με την συνεργασία όλων και με μπροστάρη τον κ. Δήμαρχο ο οποίος είναι δίπλα του στις όλες προσπάθειές του.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Ντίνα Ρούσσου και τον κ. Νίκο Σολάρη για την βοήθειά τους αφιλοκερδώς, ο καθένας με τον τρόπο του για να παραμένει ζωντανό το τμήμα ΚΑΠΗ της Άνω Σύρου.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Δήμαρχος, που και εκείνος καλωσόρισε και ευχήθηκε στους δημότες Άνω Σύρου. Έκανε μια σύντομη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την πολιτεία που ορισμένες υπηρεσίες είναι ανύπαρκτες, αλλά με την βοήθεια όλων και την φιλότιμη προσπάθεια των υπαλλήλων του Δήμου έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν αρκετές δυσκολίες.

Αναφέρθηκε επίσης διάφορα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς επίσης ότι σύντομα ξεκινάνε διεργασίες για την επέκταση του αεροδρομίου της Σύρου. Ένα σημαντικό έργο που θα παίξει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Σύρο.

Το λόγο πήρε και ο χωρικός αντιδήμαρχος Άνω Σύρου κ. Βουτσίνος ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα έργα που έγιναν στην Άνω Σύρο όπως ο δρόμος που περνάει από το εκκλησάκι του Χριστού, ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από την Λαλακιά μέχρι την Άνω Σύρο, η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του ιστορικού σχολείου Άνω Σύρου, καθώς επίσης και άλλα έργα που είναι στο μελλοντικό πρόγραμμα του Δήμου, όπως η κατασκευή οργανωμένης παιδικής χαράς.

Επίσης ο κ. Βουτσίνος ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου και ιδιαιτέρως το Μπάμπη Κουλούρα που έχει κάνει παγκοσμίως γνωστή την Σύρο και την Άνω Σύρο με τις βραδιές Καβάφη και Γκάτσου.

Από την πλευρά της η κ. Θωμαίς Μενδρινού αναφέρθηκε στα θέματα πολιτισμού και στις προσπάθειες για διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες στον ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Ευχές για την νέα χρονιά έδωσε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καζαντζάκη και ο πρόεδρος του τοπικού κ. Ξανθάκης . Ευχές απεύθυναν και η πρόεδρος των Χρουσσών κ Άννα Πρίντεζη, ο Δημοτικός σύμβουλος κ Σαγκινέτος και ο κ. Πέτρος Ραουζαίος.

Στο τέλος μέλη του ΚΑΠΗ τραγούδησαν τα Συριανά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, Εις αυτό το νέο έτος.

Να πούμε ότι στην Εκδήλωση ήταν και ο κ. Γιάννης Ρούσσος, μέχρι πρότινος πρόεδρος της Αιγαίο Ραδιοτηλεόρασης και ο παλιός πρόεδρος του τοπικού της Άνω Σύρου κ. Ραουζαίος Παύλος.

Ακολούθησε το μοίρασμα της πίτας συνοδευόμενη από κουραμπιέδες, φοινίκια , τσίπουρο, μαστίχα και ξηρούς καρπούς. Μετά το μοίρασμα της πίτας ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί σύμβουλοι κάθισαν με τους παρευρισκόμενους συζητώντας και πίνοντας την μαστίχα ή το τσιπουράκι.

Είναι σημαντικό να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις στον Ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου για να τονώσουνε τους λιγοστούς κατοίκους και να κρατήσουνε ζωντανό αυτό το κύτταρο πολιτισμού που ήταν παλιά η Άνω Σύρος.

Και του Χρόνου.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here