Μία διαφορετική υποδοχή του Scopelitis

Μία διαφορετική υποδοχή του Scopelitis

Το Express Scopelitis για τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων είναι «οξυγόνο ζωής». Η κεντρική αρτηρία που έδινε «οξυγονωμένο αίμα», ζωή στα νησάκια Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια σε καθημερινή σύνδεση με την Νάξο. Οι κάτοικοι μετακινούνται δωρεάν… Και το ανταποδίδουν στον καπετάν Γιάννη Φωστιέρη με κάθε τρόπο έστω και παράξενο..

Όπως αυτός που έγινε σήμερα (Σάββατο 30/01) το μεσημέρι στην Ηρακλειά όταν ο Βαγγέλης Γαβαλάς (φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της Αννούλα Γαβαλά) ξάπλωσε στη προκυμαία και υποδέχτηκε το Express Scopelitis με μία τεράστια αγκαλιά. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε και η τελευταία…

Να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο πλοίο αποκτήθηκε από την οικογένεια Σκοπελίτη το 1998 και ήδη από τη Μυτιλήνη όπου και …εργάζονταν με το όνομα «Ερεσός». Το καραβάκι (μήκους 45 μ.), χωρητικότητας 340 επιβατών και 11 ΙΧ που επιμένει χειμώνα – καλοκαίρι να συνδέει αδιάκοπα τις Μικρές Κυκλάδες μεταξύ τους με Νάξο κι Αμοργό. Οι μόνιμοι κάτοικοι (περίπου 750 πλην Αμοργού – Νάξου) ταξιδεύουν πάντα δωρεάν. Το θρυλικό πλέον πλοίο της Small Cyclades Lines, που έγινε έως και τραγούδι, το 2013 τιμήθηκε στο πρόσωπο του καπετάν Γιάννη από τη Lloyd’s ως η «ακτοπλοϊκή εταιρεία της χρονιάς».

naxospress.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Syroskidz 4: Διαδικτυακή Έκθεση «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ» και Υπαίθρια Παιδική Έκθεση Ζωγραφικής 6