Νερό, χρέη , Νεώριο, ΔΕΥΑΣ

Δελτίο τύπου εξέδωσε μια μερίδα εργαζομένων του Νεώριου Σύρου, κάποιοι εκ των οποίων ανήκαν στο Δ.Σ των εργαζομένων. 

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΜΕΛΗ.

 του σωματείου των εργαζομένων του Νεωρίου έπραξε και κατάφερε τα παρακάτω:

 1. Από τρεισήμισι (3 ½) μισθούς (συν το 15%) που η εταιρεία όφειλε στους εργαζόμενους τον Απρίλιο του 2015, να φτάσουν τον Δεκέμβριο στους επτάμισι (7 ½) και με τραμπουκισμούς και ακραίες συμπεριφορές του σωματείου να τους κατεβάσουν στους πεντέμισι (5 ½) και σε λίγες μέρες στους έξι (6) (συν το 15%).

 1. Με την απεργία επί τρεισήμισι (3 ½) μήνες που καταχρηστικά κρατούσαν τον κόσμο εκτός εργασίας λόγω των μη ανανεώσεων της αρχικής απόφασης που μιλούσε για επαναλαμβανόμενες απεργίες και όχι αορίστου:

Α) Κατέστρεψαν την πολλά υποσχόμενη οικονομικά χρονιά του Ναυπηγείου, λόγω της πολύ αυξημένης πελατείας που ήταν κλεισμένη προ απεργίας.

Β) Χάλασαν συμφωνίες με νέους πλοιοκτήτες (πελάτες) .

Γ) Χάλασαν την φήμη του Ναυπηγείου αλλά και των εργαζομένων. Φήμη που έλεγε ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους εργαζόμενους των άλλων ναυπηγείων του κέντρου, αλλά και της ζώνης του Περάματος… και ότι δεν καταστρέφουμε το μαγαζί μας και τους πελάτες μας.

Γ) Κατέστρεψαν οικονομικά τους περισσότερους από τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου.

Δ) Κατάφεραν να κάνουν τους εργαζόμενους να χάσουν την αξιοπρέπειά τους και τον κόσμο να τους λυπάται και να μαζεύει προσφορές και συσσίτια.

Ε) Εξ’ αιτίας όλων των παραπάνω άφησαν άνεργους πολλούς από τους εκτάκτους συναδέλφους εργαζόμενους και κάποιους από αυτούς να μην συμπληρώνουν και τα απαιτούμενα ένσημα ώστε να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη.

 1. Λένε συνέχεια ψέματα για να εξυπηρετούν τους σκοπούς τους…

Α) Στην μεγάλη απεργία παρότρυναν τους εργαζόμενους να μην παραπονιούνται και να κάνουν υπομονή και αγώνα, διότι κάτι καλό θα συνέβαινε που δεν μπορούσαν όμως να μας το πουν… (Κάτι καλό που δεν είδε ποτέ κανένας…)

Β) Στην επανεκκίνηση του Ναυπηγείου μετά την απεργία, ενώ το Ναυπηγείο είχε πάλι ανοδική πορεία, λέγοντας πάλι ψέματα ότι ενώ η εταιρεία του ναυπηγείου είχε πάρει 6μηνη παράταση πληρωμών του δημοσίου, δεν τηρούσε την δέσμευσή της για τακτικές πληρωμές μισθοδοσίας (ενώ το κράτος τελικά ποτέ δεν έδωσε την 6μηνη παράταση, διότι κάποιοι φρόντισαν να μην έρθει αυτή η βοήθεια για να μην σωθεί το ναυπηγείο…), δημιουργούσαν ένταση στους εργαζόμενους και τους ωθούσαν σε ψηφοφορίες για στάσεις εργασίας και παύση υπερωριών. Το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν να ξαναχαθούν πλοία και πελάτες.

Γ) Ακόμα και στα τελευταία πλοία της χρονιάς που ήταν η τελευταία ελπίδα για καταβολή χρημάτων προς τους εργαζόμενους, δημιούργησαν ένταση και έκαναν κάποιες μέρες ένα είδος λευκής απεργίας σε μορφή πολυήμερης ενημέρωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν δουλειές και να φύγουν τα πλοία με πολύ μικρότερα τιμολόγια.

Μετά από όλα αυτά και επειδή το είχαν παρακάνει με το σαμποτάζ που προκαλούσαν στο ναυπηγείο, αποφάσισαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, που οι περισσότεροι τους είχαν ήδη καταλάβει. Έτσι προκειμένου να αναγκάσουν την εταιρεία να δώσει χρήματα στους εργαζόμενους, μάζεψαν μία ομάδα δικαιολογημένα αγανακτισμένων συναδέλφων εργαζόμενων (λόγω της ανέχειας) και με τραμπουκισμούς, βρισιές, ακραίες συμπεριφορές και καταναγκαστική κράτηση των διοικούντων της εταιρείας μέσα στα γραφεία τους μέχρι τις βραδινές ώρες, τους εξανάγκασαν να υποσχεθούν και να δώσουν περισσότερα χρήματα από τα υπολογισμένα, στους εργαζόμενους.

 1. Προπηλάκισαν συνάδελφο επειδή έκανε μία νόμιμη δικαστική παρέμβαση μαζί με άλλους 10 συναδέλφους και τους χάλασε τα σχέδια…

 1. Παραπληροφορούν τον κόσμο της Σύρο μέσω ψεύτικων δημοσιευμάτων που πλασάρουν σε ορισμένα τοπικά Μ.Μ.Ε. και ρίχνουν ατελείωτη λάσπη σε σοβαρά άτομα συναδέλφους τους εργαζόμενους και παράγοντες εκπροσώπους εργαζομένων, που προσπαθούν να ξεσκεπάσουν την αλήθεια και να ωφελήσουν το Ναυπηγείο. Γιατί άραγε..;;

 1. Τάσσονται υπέρ του Δημάρχου, εμφανίζονται μαζί του δημοσίως και παρευρίσκονται σε συζητήσεις από κοινού, με θέματα συζήτησης που ουδέποτε ενημέρωσαν τους εργαζόμενους. Αυτόν τον δήμαρχο που έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν θέλει το Ναυπηγείο υπό αυτή τη μορφή αλλά συρρικνωμένο, χωρίς αμμοβολές, βαφές και θόρυβο. Δηλαδή ένα ναυπηγείο που θα εξυπηρετεί πολύ λιγότερους εργαζόμενους και που θα είναι καταδικασμένο να κλείσει… Εδώ να θυμίσουμε ότι εν καιρώ απεργίας είχαν φέρει τον δήμαρχο να μιλήσει στους εργαζόμενους και εκείνος μιλούσε για την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση που προκαλεί το ναυπηγείο…

 1. Έμαθαν τους εργαζόμενους πώς είναι το Δ.Σ. του σωματείου τους να τους ειρωνεύεται, να τους εξαπατά, να τους μιλά άσχημα και αυταρχικά και γενικώς να μην τους σέβεται.

 1. Είναι το μόνο Δ.Σ. σωματείου που έχει περάσει σε όλη την ιστορία του ναυπηγείου, που δεν προσπαθεί να λύσει τα τόσο σημαντικά προβλήματα με ενότητα, με διπλωματία και το σημαντικότερο, με το ναυπηγείο ανοιχτό.!!! Γιατί θα έπρεπε να κυνηγάμε την επιχείρηση και να “χαϊδεύουμε” τους πελάτες, ενώ στη δική μας περίπτωση, φρόντισαν έντεχνα να πράξουν το αντίθετο και να διώχνουν τους πελάτες.

Δυστυχώς έχουν καταφέρει με ψέματα να πείθουν κάποιους συναδέλφους, οι οποίοι δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ψάξουν σε βάθος τι συμβαίνει, ότι όσοι είναι απέναντί τους ή είναι με την εταιρεία ή θέλουν το κακό των εργαζομένων. Ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και οποιοσδήποτε το ερευνήσει σε βάθος θα βρει την πραγματική αλήθεια και τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Και τα χειρότερα έρχονται … αν οι εργαζόμενοι τους ξαναεμπιστευτούν…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Μία ομάδα εργαζομένων του ναυπηγείου.

Υ.Γ  Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους, κ.Μάρκο Βουτσίνο και με το κ. Μαρκο Ρηγούτσο μέσω email, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μετά από αρκετά σχόλια αναγνωστών μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύουμε τουλάχιστον τα ονόματα με το οποία ήρθαμε σε επαφή για την δημοσίευση αυτού το άρθρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το cyclades24.gr έχει ζητήσει αναλυτικά τα ονόματα τα οποία συνυπογράφουν το παραπάνω κείμενο.

loading...

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΖΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΗΚΑΛΗΣΤΟΜΟΡΦΑ ΟΝΤΑ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΘΗΜΑΤΑ. ΕΛΠΕΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!!

 2. Μια ομάδα εργαζομένων του ναυπηγείου …………… Σιγά το στρουμφοχωριό .
  Βάλτε τα Ονοματεπώνυμα σας …….. Όλοι ανώνυμοι πολυξεράκηδες έχουν γίνει στην Σύρο.

 3. Ειμαι εργαζομενη στο ναυπηγειο και θα ηθελα να πω οτι ολοι μας μπορουμε να λεμε πολλα οταν δεν ειμαστε στον χορο ομως !!! Αναρωτιεμε πως μπορει σε μια δημοκρατια καποιος να φερει την γνωμη του αμα δεν ειναι παρων στα γεγονοτα …… καποιοι απο τους κυριους της ομαδας αυτης εχουν να πατησουν το ποδι τους στο ναυπηγειο απο τον μαρτιο , πως μπορουν να ξερουν τα προβληματα μας αφου οι ιδιοι δεν τα ζουν !!!!!!! ηταν στην διοικηση του σωματειου και οταν ηρθαν τα δυσκολα την εκαναν με ελαφρα πηδηματα γιατι αραγε??????????????? αντι να κατσουν εκει σαν πιο εμπειρη και να παλεψουν μαζι μας για τα αυτονοητα . Σαυτην την ανακοινωση λοιπον που σας εστηλαn στην παραγραφο 3γ αναφερουν τους εργαζομενους ως τραμπουκους λογο της ανεχειας και οτι πηγαν στην εταιρεια και την εβρισαν , εγω ρωταω αφου εκεινoi δεν εχουν το θεμα της ανεχειας γιατι δεχτηκαν να μπουνε στον λογαριασμο τους τα λεφτα της μισθοδοσιας που διεκδικησαν τα κακα προβατα και δεν πηγαν στην εταιρεια να τα δωσουν πισω αραγεεεεεε…….μηπως γιατι τους ηρθε κουτι !!!!!αυτοι να ειναι ξαπλα στα ζεστα και καποιοι να παλευουν για να παρουν ενα μισθο!!!!!!!!!!!Θελω επισεις να πω οτι εχθες ειχαμε συνελευση στις 2 και αυτοι οι ομαδα ηταν παρων , οταν ο προεδρος του σωματειου εδωσε τον λογο σε οποιον ηθελε να μιλησει γιατι δεν βγηκαν να πουν αυτα που αναφερουν στην ανακοινωση αυτη… Παρα πηγε καποιος λιγο πριν τελειωσει η συνελευση και την παρατησε σε ενα κουτι στην πυλη και οπου φυγει φυγει….. οποιος καταλαβενει λοιπον καταλαβε !!!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ !!!!!!!!!!!!!Μια παριμοια λεει καλιο αργα παρα ποτε ……..!!!!!!!!

 4. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του…! Και το ΔΣ αυτό, τίποτα καλό δεν έχει κάνει, παρά μόνο έχει διαλύσει τα πάντα! Καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου να διαβάσουν καλά το παραπάνω κείμενο και να καταλάβουν πόσο επικίνδυνο ρόλο για το μέλλον όλων παίζουν αυτά τα άτομα… Δεν καταλαβαίνω γιατί τα παραπάνω σχόλια είναι αρνητικά. Το κείμενο λέει μόνο αληθινά γεγονότα. Ας απαντήσει κάποιος από αυτούς που θίγονται, στα ερωτήματα που προκύπτουν..! Επίσης έμαθα ότι αυτή η ανακοίνωση μοιραζόταν στους εργαζόμενους του Νεωρίου, αλλά πριν μοιραστεί σε όλους, έτρεξαν μέλη του ΔΣ του σωματείου τους και εντελώς αντιδημοκρατικά, χωρίς κανένα δικαίωμα, άρπαξαν τα υπόλοιπα φύλλα της ανακοίνωσης ώστε να προλάβουν να μην μοιραστούν σε άλλους. Αυτή τη δημοκρατία πρεσβεύουν αυτοί οι κύριοι που υποτίθεται νοιάζονται για τους εργαζόμενους… Τέτοια ΔΣ σωματείων είναι παραδείγματα προς αποφυγείν…

 5. Ειναι κριμα σε τοσο επικινδυνους καιρους και σε τετοιες πονηρες καταστασεις να μην ειναι ενωμενος ο κοσμος
  του ναυπηγειου.
  Ολα αυτα ηταν θεμα χρονου να γινουν απο τη στιγμη που υπηρχαν αντιμαχομενες πλευρες στο τελευταιο Δ.Σ. του σωματειου(εννοω το Δ.Σ. πριν τις απεργιακες κινητοποιησεις).
  Η ενοτητα και μονο η ενοτητα μπορει να δωσει λυση σε αυτη την αδιεξοδη κατασταση.
  Ας κανουν και οι δυο πλευρες ενα βημα πισω και να λυθουν ολες οι παρεξηγησεις.
  Λαθη εχουν γινει και απο τις 2 πλευρες αλλα δεν ειναι δυνατον να χωριζεται ο κοσμος σε αντιπαλα στρατοπεδα απο τη στιγμη που ΟΛΟΙ εχουν ενα κοινο σκοπο.ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

  Καλο κουραγιο και δυναμη σε ολους και ελπιζω ολοι να το ξανασκεφτουν πολυ καλα γιατι η διασπαση ευννοει μονο τον επιχειρηματια και ποτε τον εργατη.

 6. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι το Νεώριο βάλεται εκ’των έσω, δηλαδή από το ίδιο του το σωματείο… Θα πρέπει ο κόσμος που δουλεύει σε αυτή την τόσο σημαντική για το νησί μας επιχείρηση, να προσέξουν πολύ καλά και να μην ξαναβάλουν τέτοια άτομα να παίζουν με το ψωμί και με το μέλλον τους! Κι αυτό γιατί δεν κάνουν κακό μόνο το Νεώριο, αλλά και τα μαγαζιά μας…
  Ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους και στους φορείς που προσπαθούν να σώσουν το Νεώριο με όλες αυτές τις προσπάθειες που παρακολουθώ από καιρό (ανακοινώσεις, δικαστικές παρεμβάσεις, συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα). Αυτές τις προσπάθειες που θα έπρεπε να έχουν κάνει οι διηκούντες του σωματείου και όχι απλοί εργαζόμενοι, αντιπρόσωποι και φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here