ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών

ΠΝΟ, κινητοποιήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ

Την συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων αποφάσισε πριν από λίγο η ΠΝΟ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν για άλλες 48 ώρες την απεργία τους, δηλαδή για αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νησιά θα παραμείνουν αποκλεισμένα για συνολικά τέσσερις ημέρες, με τις συνέπειες και τα προβλήματα να έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους.

Έτσι, δρομολόγια πλοίων θα έχουμε και πάλι την Κυριακή, εκτός αν η ΠΝΟ αποφασίσει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της (δεν έχουν αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο).

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα, αφού εκτίμησε την εξέλιξη της απεργίας, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα με καθολική επιτυχία και συμμετοχή, διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα αιτήματα των ναυτεργατών με κυρίαρχο εκείνο της διάλυσης του ΝΑΤ, που επέρχεται με την κυκλοφορία κειμένου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Η Διοίκηση απεφάσισε, με μυστική ψηφοφορία, να κλιμακώσει για δεύτερο 48ωρο την απεργιακή κινητοποίησή της, με έναρξη την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 και από ώρα 06.00.

Κλιμακώνοντας οι Έλληνες ναυτεργάτες την απεργιακή κινητοποίησή τους παλεύουν για την διατήρηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού Ταμείου της χώρας μας, αλλά και για την κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, τον ευτελισμό των συντάξεων, την οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου.

Ακόμη, αγωνίζονται ενάντια στην μαύρη ανασφάλιστη εργασία η οποία και μπορεί να καταπολεμηθεί με την πρόσληψη των ναυτεργατών σε όλα τα πλοία που φορολογούνται με τον Ν. 27/75 μέσω ΓΕΝΕ, με την διασφάλιση εφαρμογής των ΣΣΕ και της κοινωνικής ασφάλισης, την συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας, την συστηματική και κατ’ εξακολούθηση υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, την προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των δικαιωμάτων του κλάδου και την σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here