Τα αποτελέσματα των εκλογών για Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες

1

Τα αποτελέσματα των εκλογών για Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ο Χρήστος Καφτηράνης στην Πρωτοβάθμια πήραν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές για τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η δύσκολη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στάθηκε εμπόδιο στους διευθυντές των σχολείων των Κυκλάδων να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Σύρο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή στις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 59 από τους 93 διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες και λιγότεροι από τους μισούς, 42 από τους 86 της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρώτοι σε ψήφους αναδείχτηκαν οι απερχόμενοι διευθυντές στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση κ.κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος και Χρήστος Καφτηράνης.

Προκειμένου η ψηφοφορία να είναι έγκυρη απαιτείται αυξημένη συμμετοχή του σώματος των Διευθυντών σχολικών μονάδων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων του αντίστοιχου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε., και πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 65%.»

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο, εφόσον στην ψηφοφορία που διεξήχθη δεν υπήρξε η απαιτούμενη συμμετοχή του 65%, όχι απλά το αποτέλεσμα της δεν προσμετράται στα μόρια των υποψηφίων αλλά αυτή -ως «μη έγκυρη» κατά το νόμο- δεν θα ληφθεί υπόψη για τη επιλογή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 93 διευθυντές και υποδιευθυντές είχαν το δικαίωμα ψήφου. Ψήφισαν 59.

Έλαβαν:
• Χρήστος Μιχαλόπουλος 30 ψήφους
• Νίκος Τζιμόπουλος 23 ψήφους
• Χρήστος Παύλος 5 ψήφους
• Στην ψηφοφορία υπήρξε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο

 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 86 διευθυντές και υποδιευθυντές είχαν το δικαίωμα ψήφου. Ψήφισαν 42.

Έλαβαν:
• Χρήστος Καφτηράνης 17 ψήφους
• Μαρκέλα Παραμιθιώτου 10 ψήφους
• Σπύρος Βλαχόπουλος 9 ψήφους
• Βυσσαρίων Παππάς 4 ψήφους

• Αναστάσιος Αρμακόλλας 2 ψήφοι

• Ανέζω Τσιγώνια δεν πήρε κανένα ψήφο
 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλημέρα σας και καλή χρονιά!
    Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι στο συγκεκριμένο άρθρο/ρεπορτάζ σας, αναφέρεται εσφαλμένα ότι “Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας πλέον θα προσμετρηθούν στα μόρια που έχει ο κάθε υποψήφιος[…]”.
    Δεν γνωρίζω από πού έχετε αυτή την πληροφόρηση, αλλά επειδή τυγχάνει να έχω υπόψη μου τον σχετικό νόμο (ν.4327/2015-ΦΕΚ 50/Α/14-5-2015), σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ.4β, “Προκειμένου η ψηφοφορία να είναι έγκυρη απαιτείται αυξημένη συμμετοχή του σώματος των Διευθυντών σχολικών μονάδων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων του αντίστοιχου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε., και πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 65%.”
    Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο, εφόσον στην ψηφοφορία που διεξήχθη δεν υπήρξε η απαιτούμενη συμμετοχή του 65%, όχι απλά το αποτέλεσμα της δεν προσμετράται στα μόρια των υποψηφίων αλλά αυτή -ως “μη έγκυρη” κατά το νόμο- δεν θα ληφθεί υπόψη για τη επιλογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here