Πάρος: Ενημερωτική συνάντηση για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ν. Αιγαίου

Συνάντηση - ενημέρωση με τους θεσμικούς φορείς, τις τοπικές παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες για τις Περιφερειακές Ενότητες Πάρου, Νάξου και Θήρας

0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στην Παροικία της Πάρου, συνάντηση – ενημέρωση με τους θεσμικούς φορείς, τις τοπικές παραγωγικές & κοινωνικές ομάδες, με σκοπό τη συλλογή  απόψεων φορέων και υπηρεσιών για την σύνταξη του Β1 Σταδίου του  Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου και ειδικά για τις Περιφερειακές Ενότητες Πάρου, Νάξου και Θήρας.

Στην συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Πάρου, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αντιπάρου, εκπρόσωποι φορέων, μηχανικοί & αρχιτέκτονες καθώς και πολίτες της Πάρου.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση έγινε παρουσίαση από την υπεύθυνη της μελέτης κα Χριστίνα Τσούτσου και τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Χωροταξικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ τα οποία είναι : ο κ. Ιωάννης  Ράμμος, η κα Μαίρη Ραμπαβίλα και η κα Κατερίνα Κανελλοπούλου.

Αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν οι προτάσεις όλων των φορέων με ευθύνη του Επαρχείου Πάρου και ν’ αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο και στους Μελετητές του έργου.

Για τον παραπάνω λόγο ενημερώνουμε τους φορείς αλλά και τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην παραπάνω συνάντηση εφόσον το επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Επαρχείο Πάρου σε ηλεκτρονική μορφή ,

στο e-mail : [email protected]

μέχρι την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να ληφθούν υπόψη στο υπό αναθεώρηση / επικαιροποίηση Περιφερειακό Πλαίσιο  Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη μέγιστη δυνατή Ενημέρωση των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών στο Γεωγραφικό Χώρο ευθύνης της, έχει αναρτήσει το εν λόγω Τεύχος της Σύνοψης των Πορισμάτων της Έκθεσης Αξιολόγησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: http://www.notioaigaio.gr στην Ενότητα «Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα, Προγράμματα, Προσκλήσεις, Ανακοινώσεις/Δελτία Τύπου» του συνδέσμου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (http://www.5124.syzefxis.gov.gr/index.php/site-map-5).

Τέλος επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου <<ΜΕΑΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ>>  για την παραχώρηση της αίθουσας,

τον κ. Παναγιώτη Κοντιζά Διευθυντή του Σταθμού Πάρου της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN για την προσφορά ενός εισιτηρίου Αθήνα-Πάρο-Αθήνα καθώς και το ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ στην Παροικία για την προσφορά ενός δωματίου.

Ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς