Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για ζήτημα που απασχολεί τη νήσο Νάξο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου Νάξου (α.π. 43/18-11-2015), σχετικά με τη δυνατότητα παροχής έκπτωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της λειτουργίας ανεμογεννητριών στην περιοχή της Κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Κοινότητας με επιστολή του ζητά από το αρμόδιο υπουργείο την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΑΠΕΗΛ/Α/ΦΙ/οικ 23840 (ΦΕΚΒ 3497/29-12-2014) που προβλέπει τον επιμερισμό του ειδικού τέλους, που εισπράττεται από τους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), στους καταναλωτές της περιοχής που είναι εγκατεστημένες οι σχετικές μονάδες. Δηλαδή, την επιδότηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί με αποτέλεσμα τη μη ωφέλεια των κατοίκων της περιοχής από τις διατάξεις της απόφασης. Για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here