Συλλογή υπογραφών για το στάδιο στα Πευκάκια

Μαζεύουν υπογραφές για την αποκατάσταση του ανοιχτού γηπέδου στο Πευκάκια

0

Η πρωτοβουλία πολιτών για την αποκατάσταση του ανοικτού Δημοτικού γυμναστηρίου στην περιοχή “Πευκάκια” καλεί όσους πολίτες της Σύρου συμμερίζονται τις απόψεις μας να υπογράψουν την παρακάτω επιστολή. Στόχος μας η άμεση αποκατάστασή του.
Η νέα συνάντηση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” θα λάβει χώρα στο ανοικτό Γυμναστήριο Πευκακίων, το Σάββατο 14-11-2015 στις 14:00, για όποιον δεν έχει πρόσβαση στο ιντερνετ κ θέλει να υπογράψει χειρόγραφα
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο αθλητισμός είναι μέρος του πολιτισμού ενός τόπου.
Η Σύρος είναι κέντρο πολιτισμού, είναι ένα νησί με παρελθόν, παρόν και μέλλον, με πολλές διακρίσεις στο στίβο και γενικότερα στον αθλητισμό.
Οι λίγο μεγαλύτεροι από εμάς, θυμόμαστε την περίοδο που στο νησί διοργανώνονταν πανκυκλαδικοί αθλητικοί αγώνες στίβου, στο Aνοιχτό Γυμναστήριο στα Πευκάκια. Νιώθαμε προνομιούχοι, όντας μαθητές, που υπήρχε αυτός ο χώρος άθλησης, με ελεύθερη είσοδο. Το στάδιο ήταν γεμάτο τα απογεύματα – έσφυζε από ζωή.
Ήρθε το σήμερα κι έχουμε γυρίσει 50 χρόνια πίσω. H εικόνα του Aνοιχτού Γυμναστηρίου στα Πευκάκια είναι θλιβερή. Πιο θλιβερή όμως είναι η πολιτεία που το άφησε στο έλεος του, όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένα παρακμιακό στάδιο μέσα στην καρδιά της πόλης.
Είναι απαράδεκτο ένας χώρος με εύκολη πρόσβαση, στο κέντρο της Ερμούπολης, να μαραζώνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο.
Είναι απαράδεκτο, ένα Δημοτικό στάδιο να παραμένει κλειστό για τους δημότες.
Εμείς, οι πολίτες της Σύρου αιτούμαστε τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα :
α) Ενημέρωση για την πορεία του έργου “Αποκατάσταση στίβου και χώρου αθλοπαιδιών στο Δημοτικό Ανοιχτό Γυμναστήριο στα Πευκάκια”
β) Λήψη απόφασης και δέσμευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ότι θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την εξασφάλιση πόρων για την σταδιακή αποκατάστασή του.
Οι πολίτες είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και σε μια δυσμενή οικονομική περίοδο, όλα είναι θέμα πολιτικής και προτεραιοτήτων.
Ζητούμε η αποκατάσταση του ανοιχτού Δημοτικού γυμναστηρίου, να αποτελέσει προτεραιότητα για το Δήμο.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here