Κυριακάτικος περίπατος… της Ε.Κ.Ν.Ε. Εφήβων Σύρου

Μια τόσο ηλιόλουστη μέρα, όπως η χθεσινή, αποδείχθηκε ιδανική για να πραγματοποιηθεί ο περίπατος των εφήβων της Ε.Κ.Ν.Ε. Σύρου

Μια τόσο ηλιόλουστη μέρα, όπως η χθεσινή, αποδείχθηκε ιδανική για να πραγματοποιηθεί ο περίπατος των εφήβων της Ε.Κ.Ν.Ε. Σύρου. Οι εμψυχωτές και των τριών τμημάτων Ε.Κ.Ν.Ε (Βάρης, Ερμουπόλεως και Φοίνικα) έδωσαν το παρόν μαζί με εφήβους από όλα τα τμήματα, που συναντήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην «Πορτάρα», της Άνω Σύρου.

Με κέφι, όμορφη διάθεση καθώς και ένα μικρό «κολατσιό» στο σακίδιο τους ξεκίνησαν τον περίπατο τους, με προορισμό την πηγή του Αγίου Αθανασίου.

Το τοπίο απλά μαγευτικό, ήρεμο και γαλήνιο, βγαλμένο από μια άλλη παλαιότερη εποχή… Όπως κάποτε… όταν οι γυναίκες συναντιόντουσαν εκεί και χρησιμοποιώντας το άφθονο νερό συνήθιζαν να πλένουν στις πέτρινες πλύστρες τα ρούχα τους… να τα απλώνουν στις γύρω πεζούλες, όπου καθίσαμε και εμείς..αλλά και να γεμίζουν τις πήλινες στάμνες τους για να μεταφέρουν το νερό στα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στην Σύρο - Άργησε...αλλά ήρθε για να μείνει!

Αφού περιηγηθήκαμε και χαλαρώσαμε κάτω από το ήλιο και την όμορφη παρέα, ήρθε η στιγμή των παιχνιδιών: ως μια, πλέον ενιαία, ομάδα όλοι οι έφηβοι επιδόθηκαν σε δοκιμασίες, σκορπώντας το γέλιο τους και τη χαρά ολόγυρα. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός της συνάντησης μας αυτής:

«ΜΑΖΙ ΜΕ τους ΦΙΛΟΥΣ μας είναι ΩΡΑΙΑ», που αποτελούσε και το τρίτο μέρος της πρώτης θεματολογίας μας: «Μαζί είναι ωραία». Έτσι, τι καλύτερο από το να κάνουμε εμπειρία και να γευτούμε μαζί τον καρπό αυτό, το καρπό της φιλίας που υπάρχει στην Ε.Κ.Ν.Ε. μας;

Η εμπειρία μας αυτή έκλεισε με μια σύντομη προσευχή προς τον φίλο σου μας, Ιησού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι νικητές του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Θεέ Πατέρα σε ευγνωμονούμε που μας έδωσες τον Υιό σου, ως φίλο μας. Δώσε μας, σε παρακαλούμε, να είμαστε φίλοι του Ιησού, να αγαπάμε τους φίλους μας αλλά και τους εχθρούς μας. Δώσε μας καλούς φίλους που θα μας συντροφεύουν στη ζωή, στα δύσκολα και στα ευχάριστα. Αμήν.

ΕΚΝΕ ΕΦΗΒΩΝ

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στη μεγάλη γιορτή της νεολαίας μας, την Εορτή του Χριστού Βασιλιά, στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στην Ερμούπολη.

  • AGIOS_A8ANASIOS_EKNE-(2)