Δημιουργική Σκηνή : Έκαναν προθέρμανση στα σχολεία…

Με πολλά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκαν μια σημαντική πρωτοβουλία  αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης, στην Πλατεία Μιαούλη!

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης σε συνεργασία με την Εν.Το.Πο.Σύρο δημιούργησε ένα δωρεάν εργαστήρι θεατρικών δρώμενων με κατασκευές, αποτελούμενο από δύο ομάδες παιδιών ηλικίας 8-16 χρόνων, οι οποίες θα εργαστούν για 3 μήνες, κάθε Σάββατο πρωί.

Η Γεωργία Ματσούκα και η Χριστίνα Πρίντεζη προτίμησαν να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τα παιδιά στα σχολεία της Σύρου για να μεταφέρουν στους μαθητές για το τι πρόκειται να συναντήσουν .

Αξίζει να αναφερθεί πως μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στο τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης 2281360165 ή στο 6944152080.

Οι πρόβες και οι κατασκευές αρχίζουν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου!

Γιατί να έρθει το παιδί στη Δημιουργική Σκηνή 8-16:

  • Έχει ανάγκη να ξεφύγει από την καθημερινότητά του
  • Έχει την ευχαρίστηση να ολοκληρώσει κάτι από την αρχή με δική του ευθύνη
  • Συνεργάζεται μέσα σε μια μικρή κοινωνία με ελεύθερη έκφραση
  • Αναπτύσσει τις ιδιαίτερες κλίσεις του, τα ταλέντα και την εφευρετικότητά του
  • Ανακαλύπτει νέες πτυχές της προσωπικότητάς του
  • Προσφέρει ένα κοινωνικό μήνυμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους
  • Απολαμβάνει το χειροκρότημα για την επιβράβευση του κόπου του

 

Τα επιμέρους εργαστήρια, πιο αναλυτικά:

Το θεατρικό δρώμενο θα γίνει μέσα από βιωματικά παιχνίδια, λεκτικούς και σωματικούς αυτοσχεδιασμούς, έρευνα και παρατήρηση, στοιχεία που συνθέτουν και το θέατρο της επινόησης (devisedtheatre), με την καθοδήγηση της Γεωργίας Ματσούκα. Η ομάδα δρώμενου θα δημιουργήσει το κείμενο και στην πορεία θα επιλέξει τη μουσική επένδυση και θα φτιάξει τα κοστούμια της παράστασης. Το έργο θα καταλήγει σε ένα κοινωνικό μήνυμα, μια άποψη για τη ζωή, για τις ανθρώπινες σχέσεις , συναφή με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, η ομάδα σκηνικών-κατασκευών, με συντονίστρια την Χριστίνα Πρίντεζη, παρακολουθώντας τις πρόβες θα εμπνευστεί τα στοιχεία του σκηνικού και θα τα κατασκευάσει, με ανακυκλώσιμα υλικά κατά κύριο λόγο (trashart, upcycling). Στον ενδιάμεσο χρόνο, θα κάνει διάφορες μικροκατασκευές που έχουν συνάφεια με το κεντρικό θέμα του δρώμενου.

Ολα τα παιδιά της Σύρου….θα συνεργαστούν δημιουργικά και θα περάσουν όμορφα εσύ γίνεται να το χάσεις; Αποκλείεται…

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here