Πατέρα σε ευχαριστούμε….

Αίθουσα γεμάτη χαμόγελα διαφόρων ηλικιών ,αναμνήσεις ,παραδόσεις και …εμπειρία διεθνούς εμβέλειας,  που κανείς  δεν μπορεί να την αμφισβητήσει και να την αναιρέσει. Τι να πεις για έναν άνθρωπο που επί 50 χρόνια προσφέρει στο τόπο του; Υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να συναντάει παλιούς μαθητές του , να τον ακολουθούν και να γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα;

Να βλέπεις τους μαθητές του να συνυπάρχουν και χορεύουν με την ίδια αγάπη και μεράκι έτσι όπως ξεκίνησαν μαζί του μέχρι και πριν από 40 χρόνια να δίνουν το παρόν και να τον κοιτούν στα μάτια.

Καθημερινά έδινε ζωντάνια με το καταλυτικό του χιούμορ αλλάζοντας τη διάθεση μας, ακούραστος,  εργατικός  και πάντα πρόθυμος.

Τα παιδιά τον λάτρευαν. Ήταν γιαυτά ένας πραγματικός Δάσκαλος, πάντα χαρούμενος και ακούραστος που τους έδινε  όχι μόνο την γνώση, αλλά δίδασκε ήθος με την συμπεριφορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σύρος: Κλείνουν τα καταστήματα - Πορεία στα πολυκαταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά

Όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει την σφραγίδα του σε ότι πιο όμορφο και δημιουργικό έχει να επιδείξει ο πολιτισμός στην Σύρο.

Χορευτές διαφόρων ηλικιών ,αδύνατοι, γεμάτοι , επιστήμονες ,δημοτικού, γυμνασίου , ευκατάστατοι η μη. Πότε του δεν εξαίρεσε κανένα ,πάντα τους έβαζε στον ίδιο κύκλο να χορεύουν τους ίδιους χορούς και κάτι σημαντικό τους θυμόταν πάντα…

Ήθος, ευγένεια, αξιοπρέπεια, ψυχική διάθεση, χιούμορ, συναδελφικότητα,  εργατικότητα είναι απίστευτο πως μπορούν να συνυπάρχουν σ΄ έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που πιστεύω πως είχε, έχει και  θα έχει μόνο φίλους. Ακόμα και αυτοί που τον κατακρίνουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν ”ιστορίες για αγρίους” κάποτε έσταζαν μέλι…και να λένε τα καλύτερα σε παλιές συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα και εφημερίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ερμούπολη: Προς επισκευή ο δρόμος στην Πλατεία Κανάρη

Πως αλλάζει η καιρός, όσα δεν φτάνει… η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, βέβαια τα ”κρεμαστάρια” μένουν όπως και τα γραπτά και δεν πτοούνται από τα συστήματα προπαγάνδας και δυσφήμισης που προσπαθούν κάποιοι να διαστρεβλώσουν για να μείνουν στην επικαιρότητα. Εξάλλου η δυσφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση.

Υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν άνθρωπο να βλέπει την στήριξη του κόσμου και ιδιαίτερα των μαθητών του; Για έναν άνθρωπο που είχε πολλά παιδιά, εκτός από εμάς. Ήταν πάντα δίπλα σε κάθε του μαθητή, σε ωραίες και άσχημες στιγμές.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι μαθητές-φίλοι του που τον επέλεξαν σαν ένα ΑΝΘΡΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ και όχι σαν ενα ιστορικό θεσμό. Αλώστε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που μένουν στις καρδιές μας και ο Νίκος Σολάρης μένει στην καρδιά μας και στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Σκάει" πρόταση για την αγορά του Νεωρίου

Ποτέ μας δεν τον είπαμε πατέρα, από τότε που είπαμε τις πρώτες μας λέξεις μας έμαθαν να τον λέμε Νίκο…(μπορεί να το έχει και παράπονο).Τον αισθανόμασταν σαν φίλοι του και όποτε χρειαζόταν και σαν πατέρα.

Πιστεύουμε και τα δύο σου παιδιά ότι σου οφείλουμε  ένα τεράστιο ευχαριστώ για ότι μας πρόσφερες και συνεχίζεις να προσφέρεις σαν δάσκαλος ,φίλος και πατέρας.

Ήρθε ή ώρα να το στο πούμε μέσα από την καρδιά μας ”Πατέρα σε ευχαριστούμε ”

 

Γιώργος και Γιάννης Σολάρης