Κύστη κόκυγγος και αιμορροΐδες : Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση

0

Οι φλεγμονές στην περιοχή του πρωκτού μπορεί να προέλθουν από πολλά αίτια, προκαλώντας πόνο και οίδημα στην περιοχή με άμεση συνέπεια μία μη ποιοτική καθημερινότητα.

Δύο από τις παθήσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν τέτοιου είδους προβλήματα είναι η κύστη κόκυγγος και οι αιμορροΐδες.

Τα αίτια που μπορούμε να προσδιορίσουμε στην αιμορροϊδοπάθεια είναι:

 1. Η χρόνια δυσκοιλιότητα και η έντονη προσπάθεια για κένωση αποτελούν δύο από τους ισχυρότερους παράγοντες που διογκώνουν το πρόβλημα.
 2. Ο δυτικός τρόπος ζωής, με την άστατη διατροφή, την καθιστική νοοτροπία, την μειωμένη σωματική άσκηση, συμβάλλει στις αιμορροΐδες.
 3. Η κληρονομικότητα είναι ένας από τους πιο σταθερούς παράγοντες
 4. Η εγκυμοσύνη είναι επίσης μία από τις καταστάσεις που επιφέρουν την διαταραχή

Ανάμεσα στα ενοχλητικά συμπτώματα, είναι η αιμορραγία, ο κνησμός, ο τοπικός ερεθισμός, η βλέννα, το αίσθημα της ατελούς κένωσης.

Η κύστη κόκκυγος είναι η δεύτερη διαταραχή, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και συμπτώματα που δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον ασθενή. Μπορεί οι αιτίες να μην έχουν επιβεβαιωθεί, παρόλα αυτά μπορούμε να απαριθμήσουμε μερικές:

 1. Ορμονικές διαταραχές
 2. Τριχοφυΐα
 3. Έντονη τριβή
 4. Φλεγμονή στην περιοχή

Αντιμετώπιση

Η οριστική αντιμετώπιση της κύστης, πραγματοποιείται μόνο μέσα από το χειρουργείο και έχει να κάνει με την κλινική εκδήλωσή της.

Ποιες είναι οι 3 μορφές εκδήλωσής της;

 • Παρουσία ενός ογκιδίου που μπορεί να ψηλαφηθεί. Ήδη από αυτήν την φάση, η κύστη θεωρείται ότι βρίσκεται σε ιδανική μορφή για χειρουργική εξαίρεση.
 • Απόστημα στην περιοχή που συνοδεύεται από πυρετό και ανορεξία. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνεται η διάνοιξη της κύστης με την εκτομή της να γίνεται σε δεύτερο χρόνο.
 • Τοπικός πόνος, όταν κάθεστε ή όχι, χωρίς την ύπαρξη κάποιου ψηλαφητού ευρήματος. Εδώ έχουμε την ηπιότερη μορφή, η οποία μπορεί να θεραπευτεί με αντιβίωση και θερμά λουτρά.

Διαβάστε για τους τρόπους θεραπείας της κύστης κόκκυγος.

 

 

 

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here