Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Σύρο

Στη Σύρο βρίσκεται σήμερα το πρωί ο Πρεσβευτής των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κος Ντέϊβιντ Πιρς, συνοδευόμενος από παράγοντες της Αμερικάνικης Πρεσβείας και υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς είναι παρόντα και αρκετά μέλη της προσωπικής του φρουράς.

Αυτή την ώρα ο κ. Πιρς βρίσκεται στο Δημαρχείο της πόλης μας όπου και έχει επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μαραγκό, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, καθώς και στενούς τους συνεργάτες.

Η επίσκεψη αυτή έχει επίσημο χαρακτήρα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ατζέντα της συνάντηση υπάρχουν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η δημιουργία επενδύσεων στο νησί μας από Αμερικανούς επιχειρηματίες, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν και τα θέματα της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου μας καθώς και της χρήσης της μαρίνας, δύο θέματα που σχετίζονται άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη της Σύρου στην οποία στοχεύει η Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Και οι πέντε εκλεγέντες έχουν ίδιο επίθετο! Σε ποια Κοινότητα της Σύρου συνέβη

Απ’ ότι φαίνεται, η γεωστρατηγική θέση της Σύρου έχει εξάψει το ενδιαφέρον πολλών ξένων επενδυτών τον τελευταίο καιρό και μόνο η επίσκεψη ενός τόσο σημαντικού διπλωμάτη στο νησί μας λέει από μόνη της πολλά!