Με την παρουσία 4 νέων Ιερέων εορτάστηκε η Παναγία η Φανερωμένη στα Χρούσσα

0

Με λαμπρότητα, επισημότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Ιερού Ναού Φανερωμένης στα Χρούσσα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και Φέτος στον εορτασμό συμμετείχε το σύνολο του Καθολικού κλήρου της Σύρου με επικεφαλής τον Επίσκοπο π.Πέτρο Στεφάνου, ενώ την Ιερά Μητρόπολη Σύρου εκπροσώπησε ο πρωτοπρεσβύτερος κ.Φλαβιανός Αλμπέσκου.

Τη θρησκευτική τελετή παρακολούθησε μεγάλος αριθμός επισήμων όπως ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης ,ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας , αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και περιφερειακοί σύμβουλοι .

Ο Επίσκοπος των καθολικών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε τον θεσμό της οικογένειας ως το αντίδοτο στον σημερινό κόσμο που επικρατεί το χρήμα και η βία.

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε προσκύνημα της ιεράς εικόνας ενώ οι πιστοί γνώρισαν και τους 4 νέους ξένους ιερείς, που πρόκειται να ενισχύσουν με την παρουσία τους το έργο της Καθολικής Εκκλησίας της Σύρου.