Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα:

 

«Η Σύγχρονη Γυναίκα στο Κοινωνικό και Εργασιακό Περιβάλλον – Προσπάθεια Κατανόησης του Γυναικείου Ψυχισμού»

ευκαιρία της ολοκλήρωσης του σχεδίου δράσης με τίτλο«ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ», που υλοποιεί το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Τις εργασίες της Ημερίδας προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄, παρουσία πλήθους ενδιαφερομένων.

Τα αποτελέσματα του Σχεδίου Δράσης παρουσίασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΑ κ. Νίκος Χρυσίνης και η συνεργάτιδα του προγράμματος κ. Άννα Δαφνά. Ο Ψυχολόγος κ. Γεώργιος Μπρεκουλάκης, σε συνεργασία με τον Ψυχοθεραπευτή Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Ζαχαρόπουλο,αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν σήμερα την γυναίκα στο κοινωνικό και εργασιακό της περιβάλλον.

Τις εμπειρίες της από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα παρουσίασε μια ωφελούμενη. Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο συνεργάτης του Κ.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Κορρές.

Τέλος έγινε αναφορά στις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Κέντρου και ειδικότερα στις παρεμβάσεις που αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες: άπορους, άνεργους, ηλικιωμένους, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Κυκλάδων, με την παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Συμβουλευτικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης, Νομικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού .

Από τις παρεμβάσεις αυτές:
• Δημιουργήθηκαν 234 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε όλο το Νομό, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.
• Υπεβλήθησαν 103 αιτήσεις ενδιαφερομένων για πεντάμηνη απασχόληση.
• Μέσω του Προγράμματος Σίτισης του Υπουργείου Εργασίας, 224 άπορες οικογένειες, που ζούν σε νησιά της Μητροπόλεως μας, προμηθεύονται μηνιαίως τρόφιμα μακράς διαρκείας.
• Μέσω των μόνιμων δομών παρέχεται συμβουλευτική επαγγελματικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης, πληροφόρηση για προνοιακά θέματα και θέματα απασχόλησης καθώς και νομικές συμβουλές.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here