Σύρος: Βραβείο τιμιότητας! Βρήκε και παρέδωσε τσάντα με 3.450 σε μετρητά

Σύρος: Βραβείο τιμιότητας! Βρήκε και παρέδωσε τσάντα με 3.450 σε μετρητά

Ένα φωτεινό παράδειγμα τιμιότητας αποτελεί ένας βιοπαλαιστής που βρήκε μια τσάντα με 3.450 ευρώ.

Είναι μεροκαματιάρης που Χειμώνα-Καλοκαίρι παλεύει είτε έχει κρύο είτε ζέστη πουλώντας ψημένο Καλαμπόκι και ζεστά Κάστανα!

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βέργος πριν από λίγες ημέρες βρήκε στο παρκινγκ στο Νησάκι πάνω σ’ ένα παγκάκι , μια τσάντα την οποία όταν άνοιξε, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ήταν γεμάτη χρήματα. Εκτός απο τα 3.450 ευρω, είχε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με κάρτες.

Ωστόσο, δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο, να τα κρατήσει, περιμένοντας μήπως ο κάτοχος της τσάντας επιστρέψει στο σημείο και την αναζητήσει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο Ανδρέας Γιαλόγλου για το "κούρεμα" των οφειλών του Νεωρίου

Ο κ. Βέργος περίμενε για λίγα λεπτά στο σημείο, τελικά πήρε τον δρόμο  για να πάει στο αστυνομικό τμήμα ωστόσο λίγα μέτρα πιο κάτω εμφανίστηκε κάποιος κύριος που ισχυριζόταν οτι ήταν δική του. Τελικά ο κ. Βέργος του ζήτησε να καλέσει στο τηλέφωνο που είχε η τσάντα, προκειμένου να τον πείσει.

Μια πράξη αλτρουισμού, με τον κ Βέργο να μην δέχεται ούτε καν τα εύρετρα.

bergos

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε με τη σειρά μας τα συγχαρητήρια μας στον κ. Βέργο, ο  οποίος με την πράξη του αυτή θυμίζει σε όλους μας ότι σημαντικότερο όλων είναι η τιμή μας, ο ανθρωπισμός και το καθήκον κι όχι τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Ευχαριστώ των πλανόδιων ''λουκουμοποιων'' Σύρου

Αυτές οι πράξεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ελπίδα για το αύριο της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Καθώς πριν απο μερικά χρόνια ο κ. Βέργος είχε βρει ένα πορτοφόλι μιας φοιτήτριας με 700 ευρώ που επίσης το παρέδωσε!

vergos_ioannis